• Sabatina 2018.
  • 19.11.2018. 18:00

Domaća vina i alkoholna pića imaju budućnost, Sabatina je najbolji dokaz za to

Iza nas je 28. Sabatina, a tko je sve slavio ove godine? Provjerite!

Foto: Vedran Stapić
  • 175
  • 15
  • 0

Iza nas je već 28. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2018 koji su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova ove godine organizirali u Malom Lošinju.

U kategoriji mladih i otvorenih vina: Vinarija Škaulj dvostruki šampion Sabatine

Događaj je to koji gotovo tri desetljeća okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva. Sabatina je također prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore. Kako i kažu sami organizatori, u ugodnom i pozitivnom okruženju sa poslovnim suradnicima i prijateljima, uz kušanje raznih vina, zaključuju se brojni novi poslovi. 

Cilj je, dakako, i promocija te povećanje kvalitete i potrošnje vina i jakih alkoholnih pića. Upravo stoga tim ovlaštenih stručnjaka obavio je analizu i ocjenu kvalitete i izgleda pristiglih proizvoda.

Ocijenjeno preko 200 buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića - Sabatina 2018 iznjedrila 9 šampiona

A tko je ove godine dobio vrijedne nagrade i priznanja, pogledajte u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Sabatina Vinari Vino Mali Lošinj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: [email protected] web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ni jedna tržnica ne može zamijeniti onaj osjećaj zadovoljstva kada odeš u vlastiti vrt po svoje #moj... Pročitaj cijelu bilješku »