Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko beba
  • 26.07.2019. 13:30
  • Šibensko-kninska, Knin

Projekt Eko beba: Svakoj novorođenoj djevojčici i dječaku sadnica stabla na dar!

U Kninu je pokrenuta hvalevrijedna akcija koju bi mogli pratiti i ostali gradovi Lijepe naše. Što kažete?

Foto: Depositphotos/AllaSerebrina
  • 743
  • 205
  • 0

I dok je u Osijeku grupa osnovana na facebooku Patuljasta rapsodija, "zaratila" sa strukom zbog (pre)velike sječe stabala u gradu koji je desetljećima bio nositeljem tzv. Zelene vrpce, iz kraljevskog grada Knina, stižu sjajne vijesti. 

Naime, Ekološka udruga "Krka“ Knin započela je s provedbom projekta "Eko beba“ u suradnji s Općom i veteranskom bolnicom "Hrvatski ponos“. Sve bebe rođene u kninskom rodilištu do kraja 2019. dobit će na dar sadnicu stabla odnosno bon za preuzimanje sadnice stabla, baverin (podbradnjak, slinček), platnenu vrećicu i edukativnu brošuru o zaštiti okoliša, piše portal tris

Za hvalevrijedan projekt Grad Knin je osigurao 20.000 kuna, a kako je lani u tom gradu rođeno 170 beba, vjeruju da će se sredstva brzo utrošiti, a odmah i niknuti nova drveća koja će rasti zajedno s bebama. Da moramo čuvati naše šume, jasno nam je svima, a u travnju ove godine, oduševila nas je ideja mladog bračnog para iz susjedstva. 

Umjesto cvijeća na vjenčanju, novac uložili u sadnju šume!

Još prije vjenčanja, mladenci Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian Elird odlučili su iskoristiti novac namijenjen za cvijeće na svom vjenčanju kako bi svom Sarajevu poklonili šumu. Prije samog vjenčanja, koje je održano prošle godine u prosincu, svojim su gostima jasno rekli: nemojte nam darivati bukete cvijeća, već novac namijenjen za tu svrhu donirajte fondu za sadnju šume.

U akciju zaštite šuma, pak, kampanjom su se uključile i Hrvatske šume. Pripremljeni su video materijali, ali i uputa za građane Državne uprave za za zaštitu i spašavanje (DUZS) o postupanju u različitim situacijama požara.

Osvrni se i spasi šumu!

Prošlo ljeto, podsjećaju, ostat će zapamćeno po jednoj od najgorih požarnih sezona u povijesti Hrvatske. Svima su u sjećanju snimke borbe s vatrenim stihijama u kojima nisu sudjelovali samo vatrogasci, nego svi koji su se našli na udaru vatre – domaći ljudi i strani gosti, šumari, navijači, dragovoljci sa svih strana. Požara ima i ove godine, nažalost i pogibija hrabrih vatrogasaca pa bismo svi trebali dobro razmisliti i svakako pročitati upute kako spriječiti požar. Čuvajmo (i sadimo!) naše šume!


Tagovi

Eko beba Projekt Sadnja stabala Sadnice za bebe


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).