Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekarstvo
  • 25.02.2022. 09:05
  • Grad Zagreb, Zagreb

U izradi je Program razvoja sektora mljekarstva u Hrvatskoj - što donosi?

Cilj je ostvariti povećanje broja muznih krava, rastom produktivnosti po grlu i po farmi te investicijama u proizvodni i prerađivački sektor, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/WitthayaP
  • 721
  • 187
  • 1

Zbog aktualnih tržišnih uvjeta u kojima se nalazi mliječni sektor, Ministarstvo poljoprivrede je u postupku izrade strateškog dokumenta pod nazivom Program razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj do 2030. godine kojim se žele postaviti smjernice za njegov razvoj u cjelini, od primarne proizvodnje do prerade i plasiranja mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište.

Kako navode u priopćenju, ciljevi navedeni u nacrtu Programa usklađeni su s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine i Nacrtom Strategije poljoprivrede do 2030. "Više od farme".

"Očekivani učinak provedbe Strategije poljoprivrede je povećanje vrijednosti govedarske proizvodnje od 20 posto, a koje će se sukladno Programu ostvariti povećanjem broja muznih krava, rastom produktivnosti po grlu i po farmi te investicijama u proizvodni i prerađivački sektor", ističu.

Predstavnici sektora u Ministarstvu

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek i ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać informirali su u srijedu predstavnike najvećih proizvođača mlijeka i predstavnike otkupljivača, odnosno malih i velikih mljekara, o smjernicama razvoja sektora mljekarstva u narednom razdoblju, kao prvi u nizu sastanaka u cilju unapređenja aktivnosti vezanih uz udruživanje i razvoj sektora.

Krajem prošlog tjedna, dodali su, održan je sastanak i s primarnim proizvođačima mlijeka, uz naglasak na potrebi organiziranja proizvođačau proizvođačke i sektorske organizacije.

Za stočare i peradare koji nisu dobili Covid potpore osigurano više od 37 milijuna kuna

Proizvođači su, pišu dalje, detaljno informirani o mogućnostima i prednostima uključivanja u proizvođačke i sektorske organizacije te su im prezentirana iskustva udruženih poljoprivrednika u Europskoj uniji. 


Tagovi

Nacrt Programa Mljekarstvo Razvoj Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]