Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 29.01.2019. 15:10
  • Ličko-senjska, Plitvička jezera

Tolušić: Uz novi program potpore, planiramo i dodatna rasterećenja za stočare

Sutra počinje već 14. savjetovanje uzgajivača goveda za koje je Ministarstvo poljoprivrede osmislilo novi program potpore.

Foto: Bigstockphoto/Nosnibor137
  • 1.587
  • 167
  • 0

Već 14. savjetovanje uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj, održat će se 30. i 31. siječnja 2019. godine u Plitvičkim Jezerima u hotelu „"Jezero“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.  

"Ministarstvo poljoprivrede posebnu pozornost usmjerava na razvoj govedarske proizvodnje i stočarstva u cjelini. Novim programom potpore proizvođačima ćemo u tri godine isplatiti 195 milijuna kuna bespovratnih sredstava za kupnju i uzgoj rasplodnih junica, a Zakon o uzgoju domaćih životinja osigurat će učinkovitu provedbu uzgojnih programa te unaprijediti uzgoj domaćih životinja i stočarsku proizvodnju u Hrvatskoj.

Samo udruženi i jaki uzgajivači mogu biti tržišno konkurentni

U fokusu su uzgajivači domaćih životinja koji će voditi uzgojne programe. Samo udruženi i jaki uzgajivači mogu biti tržišno konkurentni i zbog toga smo kao potporu razvoju naših uzgajivačkih organizacija ove godine osigurali iznos od dva milijuna kuna, trostruko više nego prethodnih godina. I tu nećemo stati, planiramo dodatna rasterećenja za naše stočare", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Novo: Zakon o uzgoju domaćih životinja! Cilj je udruživanje i okrupnjavanje

Predavanja u okviru Savjetovanja, navodi se u priopćenju Ministarstva, pokrit će najvažnija područja govedarske proizvodnje s naglaskom na pružanje konkretnih savjeta uzgajivačima. Sveučilišni profesori i domaći stručnjaci održat će 12 predavanja koja tematski pokrivaju najvažnija područja: zakonska legislativa, agrarna politika, selekcija i uzgoj, držanje i hranidba goveda, proizvodnja i kvaliteta stočarskih proizvoda, tržište, zdravstvena zaštita i preventiva, tehnologija proizvodnje i očuvanja stočne hrane. Bit će predstavljeni primjeri iz prakse, iz stvarne proizvodnje, a mliječne farme predstavit će svoje uspješne modele proizvodnje. U okviru Savjetovanja održat će se panel rasprava "Kako povećati proizvodnju mesa“. 

Suradnja s uzgajivačkim savezima

"Ovo 14. savjetovanje organizirali smo u suradnji s našim središnjim uzgajivačkim savezima iz govedarske proizvodnje, osluškujući njihove potrebe i očekujući da ćemo putem konstruktivnih rasprava o pojedinim temama doći i do konkretnih zaključaka u korist hrvatske govedarske proizvodnje. Na taj način, iznimno uspješnu suradnju koju ostvarujemo u provedbi uzgojnih programa, proširujemo i na segment edukacije i informiranja uzgajivača goveda", dodao je Tolušić.

Uzgojnim udruženjima u stočarstvu 679 tisuća kuna, potpisano 15 ugovora

Naime, suorganizatori Savjetovanja su središnji uzgajivački savezi - Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM) i Savez udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda (SUHUH). 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje uzgajivača goveda Goveda Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]