Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spašena farma
  • 17.05.2023. 14:30
  • Varaždinska, Krkanec

Rijeka Plitvica poplavila farmu s 40.000 pilića - srećom, spašena je

Cijelo područje Varaždinske županije jučer je pogodilo nevrijeme praćeno jakom kišom i olujnim naletima vjetra.

Foto: Varaždinska županija
  • 1.586
  • 82
  • 0

S poplavama se bore i u Varaždinskoj županiji gdje je ugroženo bilo čak 40.000 pilića koliki je kapacitet farme koja se našla pod vodom. Riječ je o farmi u mjestu Krkanec gdje se izlila rijeka Plitvica. 

"Farma je spašena, nadam se da će tako i ostati, s obzirom na činjenicu da trend vode iz rijeke Plitvice stagnira u ovom trenutku, čak nešto i opada”, rekao je potpredsjednik Vlade Davor Božinović koji je sa županom Anđelkom Stričakom obišao pogođena područja. 

Božinović je dodao da ni oni najpesimističniji nisu mogli predvidjeti ovako ekstremne izazove za cijeli sustav i civilne zaštite i domovinske sigurnosti. "Kazao bih i cijeloga društva. O tome moramo voditi računa i donositi mjere koje su s jedne strane i ad hoc karaktera, ali i one dugoročne jer, nažalost, posljedice klimatskih promjena veće živimo nekoliko godina”, rekao je. 

Tuga na poljima, u vinogradima, voćnjacima diljem zemlje, vrgorsko polje postalo je jezero

Cijelo područje ove županije jučer je pogodilo nevrijeme praćeno jakom kišom i olujnim naletima vjetra, a na području 20 općina i gradova došlo je do plavljenja obiteljskih kuća, farmi, prelijevanja vode preko prometnica.

Ekstremne količine oborina uzrokovale su pojavu 20-ak novih klizišta i odrona tla, a kako navode, zabilježeno je i više slučajeva rušenja stabala. 


Tagovi

Farma pilića Poplava Farma pod vodom Spašena farma


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).