Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Digitalizacija
  • 05.03.2023. 13:30

Nema više dvostrukog upisa podataka o govedima, Ministarstvo uvodi ePosjednik

Uključivanjem u informatički sustav za izravno povezivanje Jedinstvenog registra goveda sa sustavima koje koriste farme, uzgajivačima je značajno olakšan i ubrzan posao, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Vedran Stapić
  • 3.198
  • 206
  • 0

Informatički sustav za izravno povezivanje Jedinstvenog registra goveda sa sustavima koje koriste farme u svom poslovanju, pripremilo je Ministarstvo poljoprivrede..

Kako su objavili, isti omogućuje preuzimanje podataka o teljenjima i prometima iz informatičkih sustava govedarskih farmi u Jedinstveni registar, što će uzgajivačima značajno olakšati i ubrzati posao. 

Dosadašnja praksa, naime, podrazumijevala je obavezan upis podataka u Jedinstveni registar, a farme su ih uz to upisivale i u informatičke sustave u kojima prate svoje poslovanje. Dakle, uključivanjem u novi sustav prestaje potreba za dvostrukim upisom istih podataka. 

Kažu i da će dostavljene podatke poljoprivrednici uskoro moći vidjeti na linku ePosjednik koji će biti objavljen na portalu ePoljoprivreda

Navode i da je ondje već dostupan Fitosanitarni informacijski sustav (FIS) putem kojeg obveznici samostalno mogu preuzeti potvrdu o završenoj izobrazbi o održivoj uporabi pesticida koja im je potrebna za kupovinu sredstava za zaštitu bilja. Također, imaju uvid o kupljenim sredstvima te o testiranju uređaja za primjenu pesticida.

Iskaznice za uporabu pesticida ne vrijede, na koje načine doći do potrebne vjerodajnice?

"Putem portala ePoljoprivreda omogućen je pristup u Središnju lovnu evidenciju, Upisnik privatnih šumoposjednika, Upisnik kućnih ljubimaca, uvid u stanje potrošnje plavog dizela te se razvija Portal gospodarskog ribarstva", objašnjavaju. 

Za sve detalje i prijavu za korištenje ove mogućnosti, uzgajivači goveda se mogu obratiti Upravi za stočarstvo i kvalitetu hrane: uprava.stocarstvo@mps.hr


Tagovi

Goveda Upis goveda Registar goveda E poljoprivreda Jedinstveni registar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!