Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napuštene koze
  • 28.06.2016. 10:30

Napuštene i gladne koze čekaju rješenje suda

Protiv vlasnika koji je u zatvoru podnesen je optužni prijedlog i zahtjev za oduzimanjem stada. Čeka se rješenje suda.

Foto: Mihael Hnatyšyn/
  • 2.570
  • 124
  • 0

Stado 200 napuštenih i gladnih koza u Lakušiji pored Pleternice, čiji se vlasnik nalazi u zatvoru, obišli su djelatnici veterinarske inspekcije. Koze su markirane, a uzeli su im i krv koju će poslati na analizu kako bi saznali jesu li koze bolesne, piše 24sata.hr.

Vlasnik u zatvoru - 200 koza ugiba od gladi!

Koze zasad ostaju na imanju u Lakušiji. Životinje će i dalje biti pod nadzorom veterinarske inspekcije, a s gradskom upravom dogovoreno je da će im se dovoziti hrana i voda. Naime, čeka se odluka suda na optužni prijedlog i zahtjev za oduzimanjem stada koji su podnijeli protiv vlasnika.

Vlasnika nije briga za njih

Želja je, pišu, prije svega spriječiti uginuća, širenje zaraze i uništavanje usjeva, a koze dodijeliti jednoj osobi. Prvi se javio veterinar Vjekoslav Rašić koji želi preuzeti skrb nad nesretnim životinjama. Spreman je platiti prijevoz i lijekove do Jastrebarskog, a uspio je i stupiti u kontakt s vlasnikom koza u zatvoru.

"Što se njega tiče, poručio je da mogu uginuti sve do jedne", rekao je Rašić. Rješenje će se, nadaju se svi, pronaći u sljedeća dva tjedna.

Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata.hr


Tagovi

Koze Pleternica Gladne Ugibaju Lakušija Veterinarska inspekcija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).