Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steone junice
  • 26.10.2020. 13:20

Još se stignete javiti na javni poziv za kupovinu steonih junica, produžen rok

Ministarstvo poljoprivrede produžilo je rok do kojega se možete javiti na Javni poziv za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda za 2020. godinu. 

Foto: Renata Prusina
  • 646
  • 279
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede produžilo je rok do kojega se možete javiti na Javni poziv za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda za 2020. godinu. 

Zahtjeve prema tome možete podnositi do 31. listopada

Podsjećamo, potpora će se dodjeljivati za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, a iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku.

"Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u JRDŽ-u", navode iz Ministarstva.

Javni poziv pročitajte ovdje

U odnosu na ranije dvije godine, Javni poziv za 2020. godinu u određenoj mjeri je izmijenjen te potencijalni korisnici moraju udovoljiti dodatnim uvjetima i to: sudjelovanje u sustavu kontrole mliječnosti koju provodi HAPIH te zadržavanje povećanog brojnog stanja krava u proizvodnji najmanje 36 mjeseci.

Otvoren Javni poziv za kupovinu steonih junica

"Osim toga, uzgajivači koji su u prethodne dvije godine koristili potporu za kupovinu steonih junica dužni su dokazati povećanje broja krava na gospodarstvu u odnosu na razdoblje prije provedbe mjere kupovine steonih junica", pojašnjavaju dalje dodajući da oni koji su u prethodne dvije godine ostvarili potporu za kupovinu junica, a sredstva nisu namjenski iskoristili, nisu prihvatljivi korisnici za 2020. godinu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javni poziv Produžen rok Steone junice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]