• Steone junice
  • 15.10.2020. 09:30

Otvoren Javni poziv za kupovinu steonih junica

Javni poziv za 2020. godinu u određenoj mjeri je izmijenjen te potencijalni korisnici moraju udovoljiti dodatnim uvjetima.

Foto: Bigstockphoto/Rafael Ben Ari
  • 1.539
  • 234
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda za 2020. godinu.

Kako pojašnjavaju, potpora će se dodjeljivati za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junice, a iznos je ograničen na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku.

Više informacija možete pronaći ovdje.

"Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda namijenjena je onima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u JRDŽ-u“, navode iz Ministarstva.

U odnosu na ranije dvije godine, Javni poziv za 2020. godinu u određenoj mjeri je izmijenjen te potencijalni korisnici moraju udovoljiti dodatnim uvjetima i to sudjelovanje u sustavu kontrole mliječnosti koju provodi HAPIH te zadržavanje povećanog brojnog stanja krava u proizvodnji najmanje 36 mjeseci.

Osim toga, uzgajivači koji su u prethodne dvije godine koristili navedenu potporu dužni su dokazati povećanje broja krava na gospodarstvu u odnosu na razdoblje prije provedbe mjere kupovine steonih junica.

Nadalje, oni koji su u prethodne dvije godine ostvarili potporu za kupovinu, a sredstva nisu namjenski iskoristili, nisu prihvatljivi korisnici za 2020. godinu.

Poziv je otvoren do 24. listopada 2020. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javni poziv Steone junice Upisnik poljoprivrednika


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pokloni zapakirani i kreću na adrese sretnih dobitnika :) #PRRRH
https://www.agroklub.com/partner/agroklub-doo/12462/zid/29297/