Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć mljekarima
  • 06.04.2017. 09:30

Isplaćeno 3,1 milijuna kuna potpore mljekarima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prošli tjedan 3,1 milijuna kuna potpore korisnicima mjere za smanjenje proizvodnje mlijeka.

  • 3.549
  • 242
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prošli tjedan 3,1 milijuna kuna potpore korisnicima mjere za smanjenje proizvodnje mlijeka.

Radi se o izvanrednoj mjeri zajedničke organizacije tržišta za cijelo područje Europske unije radi tržišnog poremećaja u sektoru mlijeka.

Potpora je osigurana za prihvatljive podnositelje zahtjeva koji smanje svoju isporuku kravljeg mlijeka prvom otkupljivaču za razdoblje od tri mjeseca (razdoblje smanjenja) u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine (referentno razdoblje), pod uvjetima utvrđenima Uredbom Europske komisije.

Što je iznimna potpora proizvođačima mlijeka?

Podsjetimo, za potporu su bili prihvatljivi svi proizvođači mlijeka koji su kravlje mlijeko isporučili prvim otkupljivačima u srpnju 2016. godine, a minimalna količina smanjenja isporuke kravljeg mlijeka za koju se mogao podnijeti zahtjev za potporu je 1.500 kg, odnosno 1.457 litara, dok je iznos potpore 104,77 kuna/100 kg.

Zahtjev za isplatu podnijelo je 89 korisnika za prvo razdoblje smanjenja i njima je potpora isplaćena, a u dva razdoblja primjene iskorištena je ukupna raspoloživa kvota za smanjenje proizvodnje mlijeka. Više o mjeri možete saznati ovdje.


Tagovi

Pomoć mljekarima Potpore Proizvođači mlijeka


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.