Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan mlijeka
  • 01.06.2023. 11:40

Hrvatska mljekarska udruga: Svjetski mu je dan, birajte ono s oznakom "Mlijeko hrvatskih farmi"

Prilika je ovo da se zahvalimo svim našim vrijednim poljoprivrednicima - proizvođačima za težak posao koji svakodnevno rade kako bi proizveli tu važnu hranu, napominju iz Hrvatske mljekarske udruge.

Foto: Vesna Mijat
  • 1.038
  • 168
  • 0

Razmišljate li ponekad na temelju čega donosite odluku o kupovini kad su mliječni proizvodi u pitanju? Cijena, ambalaža, okus, preporuke - sve to igra ulogu, ali postoji još jedan znak koji vam može olakšati odluku: 'Mlijeko hrvatskih farmi', ističu iz Hrvatske mljekarske udruge. 

Kako naglašavaju, tim se znakom jasno i nedvosmisleno ističe podrijetlo, odnosno Republiku Hrvatsku kao područje na kojem je proizvod nastao.

"Svjetski dan mlijeka prilika je da se zahvalimo svim našim vrijednim poljoprivrednicima - proizvođačima, za težak posao koji svakodnevno rade, bilo da je vikend i praznik ili koji drugi dan u tjednu. Oni brinu o svom blagu, svojim kravama i teladi, njivama i livadama, kako bi proizveli tu važnu hranu. Svakoga dana. Hvala im na tome!", naglašavaju iz Udruge pozivajući da odaberite za sebe i svoje najmilije što više mliječnih proizvoda s navedenom oznakom.

Birajte domaće, poručuju iz udruge 

Više o tome koliko je važno kupovati mlijeko s hrvatskih farmi pročitajte ovdje

Program razvoja sektora mljekarstva do 2030. je ambiciozan, ali je li moguć?

Podsjećaju i da se obilježava 1. lipnja u cijelome svijetu, s ciljem isticanja važnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani. Prvi je obilježen 2001. godine, na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO-a) koja izmjenjuje iskustva raznih zemalja i koordinira obilježavanje ovog festivala mlijeka i mliječnih proizvoda.

Kod nas se obilježava prigodnim programima i edukativnim materijalima u stručnim časopisima Hrvatske mljekarske udruge, a domaće mljekare doniranjem svojih proizvoda promoviraju važnost mliječnog obroka u svakodnevnoj prehrani, osobito djece i mladih.


Tagovi

Hrvatska mljekarska udruga HMU Svjetski dan mlijeko Mlijeko s hrvatskih farmi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰