Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pirinejski planinski pas
  • 22.10.2017. 16:30

Hrabri Odin sačuvao koze od požara i usvojio lanad

Nakon što je i u Santa Rosi izbio zastrašujući požar, obitelj Hendel je pobjegla. Nisu uspjeli nagovoriti svog psa čuvara da napusti koze.

Foto: Facebook/Roland Tembo Hendel
  • 1.031
  • 109
  • 0

Požar koji je početkom listopada zahvatio Kaliforniju, odnio je ljudske živote, uništio bezbroj domova, vinograda i prouzročio milijarde dolara štete.

Izgorjeli povijesni vinogradi, poginulo 15 ljudi

Nesreća je zahvatila i obitelj Rolanda Hendela u Santa Rosi koji je s kćerkom morao brzo pobjeći sa svoga imanja. Bili su prisiljeni ostaviti Odina, jednog od dva pirinejska planinska psa čuvara, koji je odbio napustiti stado od osam koza.

"Kasnije, tog jutra, plakao sam jer sam bio siguran kako je Odie nastradao u požaru, skupa s našim kozama", napisao je Hendel na svom Facebook profilu.

Požar je bio zastrašujućih razmjera

Odin, koji je ime dobio po vrhovnom bogu u nordijskom mitologiji, bio je poznat po žarkoj odanosti svom stadu kojega je čuvao skupa sa sestrom Tessom (koja je pristala otići s Hendelovima). Zato nije bilo šanse da i u tom trenutku ostavi svoje stado, piše modernfarmer.

Odin usvojio i lanad

Kada se obitelj Hendel vratila u svoj dom, pronašli su imovinu u ruševinama za koju se procjenjuje šteta od milijun dolara. Očekivali su najgore kada su u pitanju Odin i druge životinje. No, odjednom su se pojavile koze. Tek je jedna imala malu opeklinu. Nakon njih se pojavio i Odin koji, nažalost, nije najbolje prošao - imao je opekline na desnoj strani.

Uslijedilo je i potpuno čudo jer je Odin "usvojio" nekoliko lanadi o čijoj se sigurnosti brinuo.

Sve su životinje zbrinute u privremenom skloništu, a obitelj Hendel pokrenula je YouCaring crowdfunding kampanju kako uspjeli pokriti medicinsku njegu za Odina i obnoviti svoju imovinu.

Foto: Facebook/Roland Tembo Hendel


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.