Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 27.12.2021. 09:00

Dobrobit životinja: Dostavite dokumente za potporu u kategoriji odbijena prasad

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu podsjeća one koji su podnijeli zahtjev za potporu za Dobrobit životinja za kategoriju odbijena prasad, da na vrijeme dostave potrebnu dokumentaciju.

Foto: Depositphotos/AnkevanWyk
  • 823
  • 96
  • 0

Korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za Dobrobit životinja za kategoriju odbijena prasad obvezni su do 15. siječnja 2022. godine dostaviti Hrvatskoj agenciji za hranu i poljoprivredu na uvid Registar svinja na gospodarstvu i ispunjen Obrazac 35, podsjećaju iz HAPIH-a.

Obveze korisnika opisane su u Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu, stoji u objavi.

Potpora se dodjeljuje korisnicima za provođenje propisanih dodatnih zahtjeva i obveza u uzgoju i držanju domaćih životinja, koji su iznad temeljnih zakonskih odredbi za pojedinu vrstu životinje.

Osnovica za izračun broja uvjetnih grla je prosjek broja UG u JRDŽ-u za godinu podnošenja na temelju stanja svakog prvog dana u mjesecu počevši od siječnja 2021. godine. Za kategorije odbijena prasad i tovne svinje osnovica je stvaran broj grla koja su završila proizvodni ciklus na farmi. Proizvodni ciklus odnosno turnus je razdoblje od ulaska do izlaska iz uzgojnog objekta za odbijenu prasad i tovne svinje, pojašnjavaju.

Korisnici koji podnose zahtjev za potporu za dobrobit u svinjogojstvu obvezni su prijaviti broj životinja u regionalni ured HAPIH-a/JRDŽ svakog prvog u mjesecu počevši od 1. siječnja 2021. godine, a ako podnose zahtjev za potporu za kategoriju odbijena prasad obvezni su početak i završetak svakog proizvodnog ciklusa s pripadajućim brojem grla upisati u navedeni obrazac u roku od dva dana od početka i završetka svakog pojedinog proizvodnog ciklusa.

Ispunjen Obrazac 35. korisnici su obvezni dostaviti u područni ured HAPIH-u do 15. siječnja 2022. godine, a možete ga preuzeti ovdje

Registar svinja za kategoriju odbijena prasad

Korisnici koji podnose zahtjev za potporu za kategorije odbijena prasad obvezni su do 15. siječnja 2022. godine dostaviti HAPIH-u na uvid i Registar svinja na gospodarstvu u pisanom obliku ili ispis iz Registra svinja na gospodarstvu, ako se vodi u elektroničkom obliku, radi provjere usklađenosti broja oprasene prasadi i broja grla za koje je prijavljen završetak proizvodnog ciklusa na obrascu. 

Agencija provjerava podatke o broju oprasene prasadi iz Registra svinja na gospodarstvu i broju grla za koje je prijavljen završetak proizvodnog ciklusa na Obrascu 35. te utvrđuje osnovicu za izračun uvjetnih grla (UG) za kategoriju odbijena prasad na sljedeći način:

  1. ako je broj oprasene prasadi iz Registra svinja na gospodarstvu veći od broja grla za koje je prijavljen završetak proizvodnog ciklusa na Obrascu 35. za osnovicu se uzima broj grla iz Obrasca 35.
  2. ako je broj oprasene prasadi iz Registra svinja na gospodarstvu manji od broja grla za koje je prijavljen završetak proizvodnog ciklusa na Obrascu 35. za osnovicu se uzima broj oprasene prasadi iz Registra svinja na gospodarstvu.

Korisnik potpisuje izjavu o suglasnosti utvrđenoj osnovici za izračun UG, a HAPIH dostavlja Ministarstvu poljoprivrede podatke o utvrđenoj osnovici za izračun UG u elektroničkom obliku do 20. siječnja 2022. godine.

Iznimno, za cikluse započete i/ili završene do 4.9.2021. godine korisnici upisuju podatke u Obrazac 35., najkasnije do zadnjeg dana roka za zakašnjele zahtjeve, podsjećaju iz HAPIH-a.


Tagovi

HAPIH Potpora Odbijena prasad Svinje Uvjetna grla Dobrobit životinja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav svima u klubu! Slike su s Grmošcice - park šuma na zapadu Zagreba. Nekoliko drva (bukve i hrastovi) je palo ove zime, neka od njih su i na relativno ravnom tlu i zdrava. Nemam znanja iz šumarstva pa ovim putem tražim informacije i s... Više [+]