• Steone junice
  • 03.12.2020. 15:00

273 korisnika ostvarilo potporu za kupovinu steonih junica

Potpora je namijenjena sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku

Foto: Bigstock/ grigorenko
  • 1.323
  • 188
  • 0

Potporu za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda od ukupno 479 prijava ostvarit će 273 korisnika od kojih je 150 mladih poljoprivrednika, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako podsjećaju, Poziv se temeljio na Programu potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva kako bi se pomoglo proizvođačima mlijeka i teladi koji su posljednjih godina bili oštećeni prijetnjom pojave zaraznih bolesti. Bolesti su, uz sve prisutni poremećaj na tržištu u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda, dodatno otežale njihov položaj. 

Potpora je namijenjena upisanima u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja. 

Otvoren Javni poziv za kupovinu steonih junica

"Namijenjena je sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku“, stoji u objavi na stranici Ministarstva.

Podsjećamo, Program se provodi u trogodišnjem razdoblju (od 2018. do 2020. godine), a sastoji od dvije mjere, Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda i Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Steone junice Potpora Kupovina Zarazne bolesti


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.