Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni oskar
  • 07.04.2022. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Cavtat

Za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske prijavljeno čak 138 projekata

Ovo je već deveta dodjela vrijedne nagrade, a održat će se u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. 

Foto: Arhiv HUTRR “Klub članova Selo”
  • 1.516
  • 77
  • 0

Deveto izdanje već tradicionalne dodjele nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award, održat će se u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. 

Kako podsjećaju iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, svake se godine ocjenjuju na nacionalnoj razini turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

"Jako veseli činjenica da je ove godine prijavljeno 138 projekata iz 19 županija pa pred komisijom za evaluaciju projekata nije nimalo lak zadatak", napominju iz Udruge. 

Inače, slogan kongresa je "Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost", a glavna tema "Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane pandemijom Covid-19". Cavtatski hotel Croatia bit će od 27. do 30. travnja domaćin događanja, a očekuje se dolazak tristotinjak sudionika; predstavnika ministarstava, turističkih zajednica, LAG-ova, OPG-ova te ostalih djelatnika u turizmu.

Neke od tema o kojima će se govoriti su u kojoj je fazi digitalizacija hrvatskih sela, je li korona kriza za ruralni turizam bila prilika ili je prouzročila gubitke, kako brendirati OPG-ove i njihove djelatnosti te kakav je naš ruralni turizam usporedimo li ga s onim u susjednim zemljama. 

Na događanju će, navode, svoja iskustva i istraživanja predstaviti veliki broj znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Rumunjske, Grčke, Italije, Velike Britanije i Španjolske. Održat će se i četiri atraktivna panela, a bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse s posebnim naglaskom na EU projekte.

Prošlogodišnji dobitnici vrijednog priznanja

Tematska područja koja će obuhvatiti su: Europski ruralni prostor: jučer, danas, sutra, Održivi razvoj u ruralnom turizmu, Krizno upravljanje i nove tehnologije u ruralnom turizmu, Umrežavanje i interesno udruživanje u ruralnom turizmu, Digitalni marketing, brendiranje i STEM u turizmu, Formalno i neformalno obrazovanje za ruralni turizam te Primjeri dobre prakse iz javnog i privatnog sektora. 

Šampioni Suncokreta ruralnog turizma Sinjska alka i hotel Dunav iz Iloka

Kongres se održava u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, Sveučilište u Rijeci, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Veleučilišta u Virovitici te nevladine znanstvene organizacije Balkan Environmental Association.


Tagovi

Suncokret ruralnog turizma Nagrada Ruralni turizam Kongres


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).