Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 19.03.2023. 09:00
  • Osječko-baranjska, Batina

Podroom Mandić privlači turiste: Baranja se treba ugledati na Istru

Nekretnina na selu mi je najveći dio vremena zjapila prazna. Htio sam svoje iskustvo bavljenja turizmom prenijeti na selo, ispričao nam je Dražen Mandić vlasnik Podrooma Mandić.

Foto: Dražen Mandić
  • 2.692
  • 211
  • 0

Oko pet godina turizmom se bavi Dražen Mandić iz Osijeka. Međutim, prošle je godine odlučio svoj stari podrum u Batini preurediti u pravu seosku oazu.

Njegov smještaj zanimljivog naziva Podroom Mandić sada je atraktivno uređen i ima kapacitet noćenja za tri osobe. Također, objekt može služiti i za manja druženja i proslave do 20 osoba.

"Za ovo sam se odlučio jer mi je ta nekretnina na selu najveći dio vremena zjapila prazna i neiskorištena htio sam svoje iskustvo bavljenja turizmom prenijeti na selo", ispričao nam je.

Proizvodi lokalnih OPG-ova

Naime, Batina je mjesto u Baranji koja sve više privlači goste kako domaće tako i strane. "Najviše dolaze zbog dobra kapljice vina i raznih manifestacija. To su one turističke, gastronomske, sportske, ali i razni sajmovi", priča nam naš sugovornik.

Smatra da ona zaostaje za ostalim dijelovima Hrvatske. "Trebamo se ugledati na Istru", poručio je. Međutim, kao problem vidi to što je ovaj dio Lijepe naše okružen Mađarskom, Srbijom te Bosnom i Hercegovinom gdje su gosti ipak nešto manje kupovne moći od primjerice Slovenije ili Italije koje graniče s Istrom. 

Osječko-baranjsku županiju lani posjetilo 40 posto više turista

"Upravo zato trebamo biti originalni i ponuditi puno kvalitetniji smještaj i autohtone proizvode kako bi privukli goste iz cijelog svijeta", dodao je.

Iz njegovog smještaja, kaže, oni odlaze zadovoljni, a najviše ih oduševljava domaća hrana. Stoga ovaj poduzetnik uskoro namjerava svojim gostima ponuditi i prehrambene proizvode lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Dobitnik potpore za unapređenje i razvoj OBŽ

Također, plan mu je proširiti ponudu za više osoba te podići kvalitetu sadržaja na višu razinu. "Kupio sam još jedan objekt neposredno uz postojeći. Tamo želim pokrenuti proizvodnju i ponuditi dodatni sadržaj", otkrio nam je.

Dobitnik je potpore za unaprjeđenje i razvoj Osječko-baranjske županije (OBŽ), a taj je novac uložio u prenamjenu podruma u pravu turističku atrakciju.

"Ovom prilikom bih se zahvalio Upravnom odjelu za turizam, kulturu i sport OBŽ i županu Ivanu Anušiću što su prepoznali potrebu za davanjem potpora u turizmu za unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja", poručio je Mandić.

Kako do beskamatnog financiranja kredita u turizmu?

Istaknuo je i da bi bilo dobro da se potpore u turizmu daju i za objekte koji se uređuju za smještaj kao što je rekonstrukcije ili prenamjena za početnike. Dakle, ne samo za one koji se već bave tom djelatnošću.

"Da bi dobili potporu morate imati rješenje za obavljanje djelatnosti. Njega možete dobiti samo ako već unaprijed imate sve", zaključio je.


Tagovi

Podroom Mandić Dražen Mandić Turizam Seoski turizam OBŽ Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]