Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suncokret ruralnog turizma
  • 30.12.2022. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Šestanovac

Od prve kuće na mjestu štale do šampiona seoskog turizma

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“ u 2023. obilježava 25 godina rada i 10 godina Suncokreta ruralnog turizma. Na koncu godine održan je susret dobitnika nagrade Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije.

Foto: Klub članova Selo
  • 2.599
  • 155
  • 0

"Prvu kuću napravili smo na mjestu štale", otkrio je Željko Popović, vlasnik Vile Popovića Dvori, domaćin susreta dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije. 

Kako je ispričao u Šestanovcu, 2018. su otvorili sportsko-rekreacijsku centar, ove godine renovirali i proširili kapacitete.

"Gostima nudimo proizvode sela, svoje voće, povrće, loze, krompir, rajčice, papriku, krastavce, no i tu su prioritet turističke svrhe", istaknuo je navodeći da su supruga i on stalno gostima pri ruci te smatra da je to jedini pravi način za uspjeh.

"Ovdje se još uvijek čovjek može odmoriti u potpunoj tišini, a ima samo 15 minuta vožnje do najljepših plaža Brela i Baške Vode", dodao je ponosni dobitnik brončane i zlatne povelje Suncokreta ruralnog turizma.

Šampioni seoskog turizma ne posustaju, OPG Popovića dvori uređuju i sade

Podsjetimo, riječ je o nagradi Hrvatske udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“, a dodjeljuju se zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u osam kategorija (turistička seljačka gospodarstva, ruralna domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomije, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru,  ruralno-turistički projekti, projekti / nositelji zaštićenih i marketinških oznaka).

Susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Dalmacije

Ciljevi, naglasila je predsjednica Dijana Katica, su prvenstveno povezivanje, umrežavanje i edukacija, te usmjeravanje što se tiče kreiranja kvalitetnog turističkog proizvoda, ali i promocija pojedinih projekata diljem Lijepe naše, bez obzira na to radi li se o poduzetničkoj inicijativi, inicijativi nekog OPG-a, ili nekoj drugoj koja prezentira i podupire ruralni razvoj turizma, poput različitih interpretacijskih centara i slično.

U 2023. obilježavaju 25 godina rada i 10 godina Suncokreta. 

Na susretu je održana i panel rasprava na temu Ruralni turizam – jučer, danas, sutra, a Kristina Babić, kordinatorica projekata Kluba članova Selo, predstavila je portal Hrvatski ruralni turizam.


Fotoprilog


Tagovi

Suncokret ruralnog turizma Susret Željko Popović Dijana Katica Kristina Babić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]