Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naše bolske priče
  • 30.04.2020. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Bol, Brač

Naše bolske priče: Projekt u kojem mještani sami predstavljaju svoje proizvode i otok

Koje eko povrće probati, gdje pronaći domaće kozje proizvode i najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje te od kojeg ribara probati friško ulovljenu ribu, otkriva projekt Naše bolske priče.

Foto: Turistička zajednica Bol
  • 1.733
  • 36
  • 0

Koje organsko povrće probati, gdje pronaći domaće kozje proizvode i najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje te od kojeg ribara probati friško ulovljenu ribu samo su neka od pitanja, a čije odgovore daje najnoviji projekt Turističke zajednice općine Bol pod nazivom Naše bolske priče, stoji u njihovu priopćenju.

U fokusu projekta su prije svega lokalni ugostitelji, mali proizvođači, iznajmljivači i mali hotelijeri, koji trenutno prolaze kroz čitavu paletu emocija, od straha i neizvjesnosti do optimizma i nade u bolje sutra. Želja im je da ih gosti prepoznaju te od njih iz prve ruke čuju priče, koje ne mogu pročitati niti u jednom časopisu, otkriju fantastične okuse domaće hrane i proizvoda, nauče ponešto o samoniklom bilju te uistinu dožive ovo malo mjesto u svoj njegovoj ljepoti.

“Cilj ovog projekta je uključivanje lokalnog stanovništva i njihovo aktivno sudjelovanje u promociji svoga mjesta. Važno je da posjetitelji upoznaju osobe koje brinu o njima. Mislim da je to dobitna formula, jer tko će bolje od njih ispričati naše priče zar ne? Na taj način pružena je mogućnost Bolkama i Boljanima da aktivno sudjeluju svojim prijedlozima i angažmanom u zajedničkoj promociji našega Bola”, objašnjava direktor Turističke zajednice Bol, Markito Marinković.

U videima i na fotografijama, savršeno nesavršenima, svoju je priču podijelio Franci Marinković iz restorana Pusa. Meri Bodlović i njezin suprug već se desetak godina bave eko uzgojem, maslinarstvom i vinogradarstvom na svom OPG-u. Uzgoj, proizvodnju i ugostiteljstvo odlično su povezali Mirjan i mama Irena, a njihov specijalitet, Sir u cukru, od kozjeg mlijeka može se kušati u njihovoj konobi Dišpet. O maslinama i obiteljskom masliniku priča Nikica Bodlović s istoimenog OPG-a, a svoj ribarski entuzijazam dug 15 godina podijelio je i profesionalni ribar Pravdan Katić. Kako su Boljani nekad pozivali turiste otpjevao je Pjerin Jugović, uz zvuke svoje omiljene gitare.

Sve bolske priče ispričane kroz video priloge pogledajte ovdje

Ovo je tek početak priče TZ Bola, koja će u sljedećim mjesecima putem društvenih mreža, na IG i FB profilu: Bol - Symbol of the Adriatic, širiti pozitivna lokalna iskustva te predstavljati svoje mještane.


Fotoprilog


Tagovi

Naše bolske priče Turistička zajednica Poljoprivredni proizvodi Lokalno stanovništvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]