• Top destinacija
  • 23.10.2019. 14:30

Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu

Prema rezultatima tog prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja, Hrvatska je uvrštena među top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije. 

Foto: Pixabay/zimbo17bmw
  • 1.218
  • 90
  • 0

Američki Virtuoso uvrstio je Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu! Naime, prema rezultatima tog prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja, Hrvatska je uvrštena među top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije. 

Kako navode iz Hrvatske turističke zajednice, u kategoriji najpopularnije emerging, odnosno brzorastuće destinacije Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce naša zemlja zauzela visoko treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. Hrvatska je u kategoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan.

Riječ je, objašnjavaju, o rezultatima objavljenim u godišnjem istraživanju "Virtuoso® Luxe Report“ koji u 2020. godini na temelju trenutnih rezervacija predviđaju top trendove u putovanju među kojima su višegeneracijska putovanja, autentičnost, aktivna i pustolovna putovanja, obiteljska putovanja te slavljenička putovanja. 

"Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a. Ovaj izvještaj koji dolazi od strane prestižnog udruženja poput Virtuosa dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju naša zemlja uživa na nama iznimno važnom američkom tržištu te potvrđuje da je Hrvatska u društvu vodećih odredišta za goste istančanog ukusa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kako je dodao, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno je gotovo 627 tisuća dolazaka i preko 1,7 milijuna noćenja što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani, zaključuje se u priopćenju HTZ-a. 

Rezultate Virtuoso Luxe Report možete pročitati i u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Virtuoso Top destinacija Turizam HTZ Kristjan Staničić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).