• Predstavljanje rada
  • 29.06.2015. 08:30

Značaj agroturizma za održivi razvoj Baranje

U Županijskoj komori Osijek će se 14. srpnja u 11 sati održati predstavljanje rada Značaj agroturizma za održivi razvoj gospodarstva Baranje.

  • 115
  • 8
  • 0

U Županijskoj komori Osijek će se 14. srpnja u 11 sati održati predstavljanje rada Značaj agroturizma za održivi razvoj gospodarstva Baranje. Autori rada su Mirta Šulmajster Šodić, Vladimir Kovačević i Eleonora Nadvjegi. Svoj rad su predstavili i na 4. Međunarodnom znanstvenom simpoziju Gospodarstvo Istočne Hrvatske - vizija i razvoj koji se održavao od 21. do 23. svibnja ove godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Ruralni turizam značajna je okosnica sadašnjeg i budućeg društveno-gospodarskog razvoja Osječko-baranjske županije, a jedan od njegovih oblika je i agroturizam koji je sve više u fokusu seoskih gospodarstava. Rad prikazuje rezultate istraživanja provedenog u Baranji u cilju analiziranja aktualne agroturističke ponude, stupnja obrazovanja i osposobljenosti sudionika seoskih gospodarstava, razine marketinških aktivnosti usmjerenih ka privlačenju gostiju te međusobne povezanosti s ostalim agroturističkim gospodarstvima i ključnim razvojnim institucijama.


Tagovi

Agroturizam Održivi razvoj Ruralni turizam ŽK Osijek Mirta Šulmajster Šodić Vladimir Kovačević Marija Tapšanji


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."