Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronomski fakultet
  • 23.02.2023. 13:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Želite naučiti sve o grožđu i vinu, od vinograda do stola? Prijavite se!

Program cjeloživotnog obrazovanja pokrenuo je Agronomski fakultet, a uvjeti upisa nisu zahtjevni, doznajemo od prof.dr.sc. Edija Maletića.

Foto: Vedran Stapić (ilustracija)
  • 876
  • 77
  • 1

Započeo je upis novih polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja "Grožđe i vino – od vinograda do stola", kojeg je prošle godine pokrenuo Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Namijenjen je, pojašnjava prof.dr.sc. Edi Maletić, onima koji se već bave proizvodnjom grožđa i vina, ali i svim zaljubljenicima koji samo uživaju u kušanju i razgovorima o vinu pa žele o njemu saznati više.

Početak programa obrazovanja je 24. ožujka 2023., završetak siječanj/veljača 2024., a uvjeti upisa jednostavni - potrebno je imati minimalno 18 godina i isto tako minimalno završenu srednju školu. 

Ukupnog je trajanja 200 nastavnih sati (88 sati teorijske i 112 sati praktične nastave) i nudi uravnotežen odnos teorijskih i praktičnih znanja. Točnije, svaki mjesec, tijekom 10 mjeseci, održavat će se jedan tjedni blok nastave (predavanja/praktična nastava) s tim da će termini biti unaprijed utvrđeni te će se nastava u pravilu održavati u popodnevnim/večernjim satima (teorijski dio) i subotom (praktični dio).

Tematske cjeline pojedinih blokova planirane su u najprikladnijem razdoblju godine, u skladu s tehnološkim zahvatima koji se tada provode u vinogradu i podrumu. Teorijski dio će se održavati u predavaonicama Fakulteta, a praktični na pokušalištu "Jazbina" i na terenu odnosno kod proizvođača grožđa i vina.

Cijena programa je 1.000 eura (oslobođeno PDV-a, moguće obročno plaćanje).

Za više informacija možete se javiti prof. Maletiću, email: emaletic@agr.hr ili broj telefona 01/4627 971 i Sonja Stanić vitis@agr.hr, 01/4627 985. 


Tagovi

Cjeloživotno obrazovanje Od vinograda do stola Grožđe i vino Prof.dr.sc. Edi Maletić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Agronomski fakultet

Svetošimunska cesta 25, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 239 3779, e-mail: dekanat@agr.hr web: https://www.agr.unizg.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]