Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmjena sjemena
  • 26.02.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Volim rajčice - dođite na tradicionalnu podjelu sjemena

Želite jesti one dobre stare sorte rajčica, dok su još imale okusa, ili superukusne sorte za koje niste ni imali pojma da postoje?! Onda se prijavite za sjeme starih i egzotičnih sorti iz cijelog svijeta, pozivaju iz Udruge Ospera.

Foto: Melita Berečić
  • 1.849
  • 315
  • 0

Sad već tradicionalna podjela sjemena, na kojoj će biti i besplatna podjela "Volim rajčice", održat će se ove subote, 29. veljače na novoj i prikladnijoj lokaciji - glavnoj osječkoj tržnici, na EKO trgu.

"Želite jesti one dobre stare sorte rajčica, dok su još imale okusa, ili superukusne sorte za koje niste ni imali pojma da postoje?! Onda se prijavite za sjeme starih i egzotičnih sorti iz cijelog svijeta", pozivaju iz Udruge Ospera.

Podjela će se održati u vremenu od 09.30 do 13 sati.

Prijaviti se možete ovdje.

Iz Udruge pozivaju da se prijavite i ako niste iz Osijeka i saznate kako do sjemena. Čak i ako nećete moći doći - dobit ćete upute na mail kako do sjemena. 

Podsjećamo, tradicionalna razmjena sjemenja u organizaciji osječke Udruge Ospera, održana je prošle godine u prostorijama osječke Gradske četvrti Gornji grad, šestu godinu zaredom. "Mnogi doista vole rajčice zbog čega me rastužuje činjenica da većina proizvođača samo pumpa gumene crvene loptice i ne vide ogroman tržišni potencijal u ukusnim rajčicama. Mnogi će radije platiti malo više za ukusnu rajčicu, nego kupiti crvenu kuglicu bez okusa“, rekao nam je tada Dražen Karačić, poznati osječki šaptač rajčicama.

Šaptač rajčicama Dražen Karačić dosad je isprobao 350, a čuva sjeme 80-ak sorti!

Istaknuo je i da je isprobao više od 350 vrsta, a sačuvao 80-ak koji zadovoljavaju željene standarde, čije sjeme čuva i dijeli.


Tagovi

Volim rajčice Razmjena sjemena Udruga Ospera


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić