Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina
  • 04.11.2021. 23:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Cavtat

U Cavtatu otvorena 31. Sabatina

Nakon online izdanja prošle godine, ovogodišnja Sabatina okupila je vinogradare i vinare uživo na krajnjem jugu Hrvatske

Foto: ZSD
  • 219
  • 9
  • 0

Danas je u hotelu Croatia u kišnom Cavtatu svečano otvorena 31. Sabatina, međunarodni susret vinara i vinogradara.

Bogati program u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova od četvrtka do nedjelje odnosno 4. do 7. studenog, okuplja iznova uživo, nakon pandemijske pauze (i online verzije op.a.) - struku, znanost, proizvođače i dobavljače na jednom mjestu, a sve u skladu s epidemiološkim preporukama.

Sabatinu, najstarije domaće ocjenjivanje vina, njeno 31. izdanje na krajnjem jugu Hrvatske otvorio je ispred Vlade RH državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek koji je najavio novitete za buduće investicije ovog sektora iz domene Vinske omotnice.

Uzvanicima su se obratili i domaćini Joško Cebalo zamjenik župana Dubrovačko neretvanske županije i Božo Lasić načelnik općine Konavle želeći dobrodošlicu 'u domu Dingača, Pošipa i Grka’.

Milivoj Bratinčević ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i ministrice Tramišak pozdravio je okupljene i podcrtao nastojanja projekta Hrvatskih otočnih proizvoda dok se ispred HGK gostima se obratio i Dragan Kovačević potpredsjednik Komore za poljoprivredu i turizam ne skrivajući zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone.

Evo tko su laureati 31. Sabatine

Dobra je vijest da se ove godine tražila butelja više. Loša da je porastao uvoz vina kao i vanjsko trgovinski deficit istog. Ohrabruje podatak da raste izvoz vina veće vrijedonosti što pokazuje da idemo u dobrom smjeru. Nama je potreban snažniji nacionalni marketing po uzoru na Austriju.” naglasio je predstavnik komore.


Tagovi

Sabatina Zdravko Tušek Joško Cebalo Božo Lasić Milivoj Bratinčević Dragan Kovačević


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.