Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje malvazija
  • 16.04.2014. 09:00

Svijet malvazija 2014.

Osvojena odličja u okviru natjecanja Svijet malvazija, vinarima su potvrda da su zasigurno među najboljim proizvođačima malvazije u svijetu

Foto: vinistra.com
  • 134
  • 8
  • 0

Svijet malvazija je međunarodno natjecanje malvazija koje će se održati u Poreču 24. travnja 2014. godine u organizaciji Vinistre - udruge vinogradara i vinara Istre, pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Ova "eno manifestacija" nastaje kao rezultat svjetskih trendova proizvodnje i potrošnje vina proizvedenih od autohtonih vinskih sorti koje imaju snažnu vezu s teritorijem na kojem uspijevaju, a proizvode se u limitiranim količinama. Cilj natjecanja Svijet malvazija je:

  • okupiti što veći broj sorti malvazija
  • promovirati posebnosti i kvalitete različitih sorti malvazija
  • prikazati najnovije trendove u proizvodnji malvazija
  • nagraditi najbolja vina

Povjerenstva koja će vrednovati uzorke pristigle na natjecanje sastoje se od vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka koji će vina ocjenjivati prema strogim odredbama pravilnika natjecanja usklađenih s odredbama Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino (OIV).

Želja organizatora ovog natjecanja je da Istra u budućnosti postane centralno mjesto za proizvođače, potrošače i stručnjake zainteresirane za ovu sortu koja je svoju slavu među vinskim znalcima stekla još u dalekoj prošlosti. Osvojeno odličje vinarima je potvrda da su zasigurno među najboljim proizvođačima malvazije u svijetu. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja najboljim svjetskim malvazijama održat će se u Poreču, 9. svibnja 2014., u sklopu 21. Vinistre - tradicionalnog, međunarodnog sajma vina i vinarske opreme.

Foto: vinistra.com


Tagovi

Svijet malvazija Natjecanje Ocjenjivanje Vino Poreč Vinistra Istra OIV Sajam vina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.