Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekarstvo
  • 01.12.2013. 09:00

Sjednica Stručnog savjeta za mljekarstvo

Sjednica Stručnog savjeta za sektor mljekarstva održat će se 2. prosinca 2013. u zgradi Ministarstva poljoprivrede

  • 436
  • 39
  • 0

U zgradi Ministarstva poljoprivrede u ponedjeljak, 2. prosinca 2013. godine, održat će se sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka na kojoj će se razmatrati aktualno stanje u mljekarskom sektoru.

Nakon sjednice predviđena je konferencija za novinare koja će se održati u Staklenoj dvorani na drugom katu s početkom u 13 sati.

Na konferenciji će, pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić, predsjednik GIU Croatiastočara Branko Bobetić, predsjednik Hrvatskog saveza udruge proizvođača mlijeka Davor Blažić i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barač, predstaviti mjere koje se poduzimaju u mljekarskom sektoru sa posebnim naglaskom na programe kreditiranja kupnje steonih junica, kupnje ženske teladi za daljnji uzgoj i uzgoja vlastite ženske teladi.

Kako bi se zaustavio negativan trend i optimizirala proizvodnja mlijeka u našoj zemlji, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede osnovana je Radna skupina za izradu programa kreditiranja kupovine uzgojno valjanih rasplodnih junica, kao i kupovinu ženske teladi za daljnji uzgoj te za kreditiranje uzgoja ženske teladi rođene na vlastitoj farmi.

Radna skupina sastavljena od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije, proizvođača mlijeka, prerađivača mlijeka i HBOR-a usuglasila je kriterije po kojima bi se program kreditiranja odvijao putem već postojećih kreditnih programa HBOR-a koji se provode u suradnji s poslovnim bankama.

Photo: she.hr


Tagovi

Mljekarstvo Stručni savjet Ministarstvo poljoprivrede Junice Telad HBOR

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)