Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija hrvatska seoska žena
  • 18.04.2020. 09:00
  • Virovitičko-podravska, Pitomača

Prijavi se i postani najuzornija hrvatska seoska žena

Otvorene su prijave za ovogodišnju najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Ove godine, natjecanje će se održati u Pitomači.

Foto: Facebook/ Uzorne hrvatske seoske žene
  • 1.169
  • 724
  • 0

Smatraš da si prava seoska žena, ulažeš u svoje selo, kulturu i zajednicu te proizvodiš poljoprivredne proizvode? Onda se sigurno moraš prijaviti na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene koji će se ove godine održati 17. listopada u Općini Pitomača,Virovitičko-podravska županija, pozivaju iz Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene”.

"Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta“, objasnila je Katica Pejak Jerleković, predsjednica Udruge.

Uvjeti za prijavu

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Svetlana Bastalić najuzornija hrvatska seoska žena 2019. godine

Podsjećamo, prošle godine natjecalo se 20 žena iz 15 županija. Svaka od njih upoznala je članove žirija sa svojim načinom života te predstavila proizvode sa svojeg OPG-a, a titula najuzornije hrvatske seoske žene pripala je Svetlani Bastalić.

Svetlana dolazi iz Dinjevca, Virovitičko-podravske županije, a u svojoj sredini je borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice.

Dosta je stereotipa, današnje žene sa sela su obrazovane, pišu projekte i drže do sebe

Prijave za ovogodišnje natjecanje se primaju do 30. lipnja 2020. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijavnicu pronađite ovdje, a za sve nejasnoće možete im se javiti ovdje.


Tagovi

Uzorne hrvatske seoske žene Natjecanje Svetlana Bastalić Selo Kultura


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.