• Bayer
  • 11.06.2014. 20:01

Preko 300 proizvođača na Bayerovim Danima polja

Najveći fokus ovogodišnjih Bayerovih Dana polja bio je na suzbijanju korova pa je tako predstavljen najmoderniji herbicid iz Bayerove proizvodnje, Alister Grande.

  • 167
  • 31
  • 0

U periodu od 26. svibnja do 10. lipnja, na lokacijama u Alagincima, Donjem Miholjcu, Podgorju, Slakovcima te Đurđevcu, održano je pet regionalnih Bayer Dana Polja, od središnje do istočne Hrvatske. Poljima je provedeno preko 300 poljoprivrednih proizvođača koji su imali priliku i sami se uvjeriti u nenadmašnu djelotvornost Bayerovih preparata u usjevima pšenice, kukuruza i uljane repice.

Fokus ovogodišnjih dana polja tvrtke Bayer bio je na zaštiti usjeva od korova. Uz sad već poznati herbicid "bez ograničenja" u kukuruzu - Laudis, poljoprivrednim proizvođačima predstavljen je i novi herbicid u pšenici. Na tržištu je dugo nedostajao kvalitetan proizvod koji bi u jesenskom razdoblju prskanja omogućio jednostavnu i potpunu zaštitu pšenice od korova, ali Bayerovi stručnjaci napokon imaju riješenje.

Alister grande je najmoderniji herbicid za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova na ozimoj pšenici i pšenoraži. Sastoji se od tri aktivne tvari i zaštitnog sredstva koji garantiraju najširi spektar djelovanja bez štetnog utjecaja na razvoj ozime pšenice i pšenoraži. Alister grande, primjenom u jesen ili rano u proljece, u jednom prohodu osigurava usjev čist od najvažnijih travnih i širokolisnih korova. Primjenom u jesen omogućena je trenutna i dugotrajna kontrola korova u pšenici i pšenoraži. Proizvođač primjenom Alistera grande u jesen osigurava prinos eliminacijom konkurentskih korova te ima mogućnost bolje raspodjele poslova u proljeće.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Pročitaj više »

Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Bayer Dani polja Herbicidi Alister grande Zaštita bilja Korovi Pšenica Kukuruz Uljana repica Proizvođači


Partner