• Paprikafest
  • 25.09.2021. 15:00
  • Osječko-baranjska, Lug

Paprikafest u Lugu i ove godine, već 12. u nizu

Jedinstveni hrvatski festival predstavit će desetke štandova na kojima će se prodavati domaće svježe, mljevene, slatke i ljute paprike.

Foto: Lucija Bencarić
  • 750
  • 61
  • 0

Na tradicionalnoj destinaciji u Lugu u Baranji od 2. do 3. listopada ove godine održat će se 12. Paprikafest, najavljuju iz Turističke zajednice Općina Bilje - Kopački rit. 

Jedinstveni hrvatski festival predstavit će desetke štandova na kojima će se prodavati domaće svježe, mljevene, slatke i ljute paprike, a održat će se i natjecanje na kojem će se ocjenjivati ona najbolja domaća kao i najbolji fiš paprikaš. 

Crvene slatke, ali i ljute papričice imaju navodno mnoge ljekovite učinke i duša su svakog baranjskog jela, napose ribljih specijaliteta poput paprikaša, perkelta, ali i čobanca, kulena, ma naprosto svega što je baranjac odlučio pripremiti na vatri i uz nju.

Danas je ona postala prepoznatljivi hrvatski proizvod, a kako ju još nazivaju "crveno baranjsko zlato“ može se pronaći na štandovima proizvođača tijekom lokalnih manifestacija poput Paprikafesta.

"Najveća sajamska ponuda začinske crvene paprike, drugi lokalni proizvodi, gastronomska ponuda kao i kulturno-zabavni program očekuju vas prvog vikenda u listopadu“, poručuju organizatori. 


Tagovi

12. Paprikafest Lug Manifestacija Baranjska paprika Fiš paprikaš


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Svaka proizvedena litra mlijeka ili kilogram mesa, stvara nam gubitak od 25 do 40 posto, otkako su cijene svih naših inputa višestruko porasle“, kaže Emina Burek, čiju priču donosimo sutra...