• Paprikafest
  • 25.09.2021. 15:00
  • Osječko-baranjska, Lug

Paprikafest u Lugu i ove godine, već 12. u nizu

Jedinstveni hrvatski festival predstavit će desetke štandova na kojima će se prodavati domaće svježe, mljevene, slatke i ljute paprike.

Foto: Lucija Bencarić
  • 805
  • 64
  • 0

Na tradicionalnoj destinaciji u Lugu u Baranji od 2. do 3. listopada ove godine održat će se 12. Paprikafest, najavljuju iz Turističke zajednice Općina Bilje - Kopački rit. 

Jedinstveni hrvatski festival predstavit će desetke štandova na kojima će se prodavati domaće svježe, mljevene, slatke i ljute paprike, a održat će se i natjecanje na kojem će se ocjenjivati ona najbolja domaća kao i najbolji fiš paprikaš. 

Crvene slatke, ali i ljute papričice imaju navodno mnoge ljekovite učinke i duša su svakog baranjskog jela, napose ribljih specijaliteta poput paprikaša, perkelta, ali i čobanca, kulena, ma naprosto svega što je baranjac odlučio pripremiti na vatri i uz nju.

Danas je ona postala prepoznatljivi hrvatski proizvod, a kako ju još nazivaju "crveno baranjsko zlato“ može se pronaći na štandovima proizvođača tijekom lokalnih manifestacija poput Paprikafesta.

"Najveća sajamska ponuda začinske crvene paprike, drugi lokalni proizvodi, gastronomska ponuda kao i kulturno-zabavni program očekuju vas prvog vikenda u listopadu“, poručuju organizatori. 


Tagovi

12. Paprikafest Lug Manifestacija Baranjska paprika Fiš paprikaš


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB