Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija seoska žena
  • 12.03.2022. 16:30

Otvorene su prijave za ovogodišnju najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Ove godine, natjecanje će se održati u Međimurskoj županiji iz koje dolazi prošlogodišnja pobjednica Mateja Vranović.

Foto: Facebook/Uzorne hrvatske seoske žene
  • 396
  • 78
  • 0

Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene" i ove godine organizira već 22. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Ovogodišnji je domaćin Međimurska županija, a on će se održati 15. listopada povodom obilježavanja Svjetskog dana seoske žene.

Kako pojašnjavaju organizatori, najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ilirukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

Također, u svojoj sredini ona je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na ovom natjecanju.

Prijave otvorene do sredine svibnja

"Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine", poručila je predsjednica spomenute udruge, Katica Jerleković.

Prijave se primaju do 15. svibnja 2022. godine, a možete ih poslati poštom na adresu svoje županije ukoliko su objavili natječaj, a ako nisu, onda na adresu: Katica Jerleković(predsjednica udruge), Cekovići 26, Kravarsko ili elektroničkom poštom na katica.jerlekovic@gmail.com.

Prijavu možete pronaći i u dokumentu ispod teksta ili na Facebook stranici ove udruge.

Dala otkaz, održala farmu muznih krava i postala najuzornija hrvatska seoska žena

Na prošlogodišnje natjecanje se prijavilo 19 kandidatkinja iz 16 županija, a pobijedila je Mateja Vranović iz Međimurske županije. Titulu prve pratilje ponijela je Matea Bello iz Požeško-slavonske županije, a druge Marijana Svetić iz Ličko-Senjske županije.


Dokumenti


Tagovi

Najuzornija hrvatska seoska žena Izbor Natjecanje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.