Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tribina o kompostiranju
  • 19.10.2019. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Otpad nije smeće: Dođite na javnu tribinu o kompostiranju

Na tribini će biti predstavljen i Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja i kompostira u javnoj kompostani, ali i Dalmatia Green program.

Foto: Pixabay/Ben_Kerckx
  • 463
  • 41
  • 0

Javna tribina o kompostiranju održat će se u ponedjeljak, 21. listopada 2019. s početkom u 12.00 sati u dvorani Županijske komore Split HGK-a, Trumbićeva obala 4. Tribina se održava u sklopu projekta Otpad nije smeće koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, čiji je cilj educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.  

Kako najavljuju iz Udruge Sunce, tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka - Ponikve eko otok Krk d.o.o., Dejan Kosić, u svom izlaganju predstavit će Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja i kompostira u javnoj kompostani. 

Korisnicima usluge prikupljanja biorazgradivog otpada (stanovnicima Krka) jednom godišnje dijele se vreće visoko kvalitetnog komposta. Na taj način komunalna tvrtka korisnicima izražava zahvalnost za sudjelovanje u uspješnoj provedbi sustava gospodarenja biorazgradivim otpadom. 

Kako proizvesti kompost, prirodnu hranu za biljke?

U nastavku tribine izvršna direktorica Udruge Sunce Split, Gabrijela Medunić-Orlić, predstavit će Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje predstavlja važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad, zaključuje se u najavi.  


Tagovi

Kompostiranje Tribina Biorazgradivi otpad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Berba trešanja #RuralFoto #Selo