Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 11.03.2020. 13:25
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Otkazan Mostarski sajam - razlog moguće širenje koronavirusa

Sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posjetitelja nam je na prvom mjestu i poštujemo naputke mjerodavnih institucija te svemu pristupamo vrlo ozbiljno, poručuju iz Uprave Mostarskog sajma.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.125
  • 58
  • 0

Mostarski sajam odgađa se do daljnjeg iz predostrožnosti i odgovornosti prema izlagačima, posjetiteljima i osoblju, priopćeno je iz Uprave. 

Nove okolnosti oko širenja koronavirusa 

Kako pojašnjavaju, sukladno preporukama ministarstva zdravstva Federacije BiH i ostalih nadležnih institucija vezano uz javna okupljanja i uz nove okolnosti oko širenja korona virusa (COVID-19), 23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, koji se trebao održati od 31. 3. do 4. 4. 2020. godine, odgađa se do daljnjeg.

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja korona virusa

"Imajući u vidu otkazivanje nekoliko sajmova diljem Europe, do posljednjeg trenutka ipak smo se nadali da ćemo uspjeti održati Sajam u Mostaru. No, sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posjetitelja nam je na prvom mjestu i poštujemo naputke mjerodavnih institucija te svemu pristupamo vrlo ozbiljno. Situaciju oko koronavirusa pomno pratimo, a o novom datumu održavanja Mostarskog sajma, naše klijente i javnost obavijestit ćemo pravodobno", stoji u obrazloženju Uprave Mostarskog sajma.

Kina na Mostarskom sajmu htjela ostvariti plodnije rezultate

Podsjetimo, ove se godine očekivao rekordan broj izlagača iz različitih zemalja svijeta. Ovogodišnji partner sajma je Mađarska, a značajno je trebalo biti i sudjelovanje izlagača iz NR Kine koja je prošle godine bila u svojstvu Zemlje partnera.

Upravo Kini Mostarski sajam predstavlja važnu kariku za gospodarsku suradnju te zemlje sa zemljama Zapadnog Balkana. Susretima u Mostaru su željeli ostvariti plodnije rezultate, a bilo je govora i o dodatnom smanjenju uvoznih tarifa.

Koronavirus otkazao i sedam proljetnih manifestacija na Celjskom sajmu

Veliki potencijal u ovom partnerstvu vidjeli su i vinari. Naime, kineski uvoznici pokazali su dobar interes za vina sorti Blatina, Žilavka i Trnjak, u intervjuu za Agroklub rekao je Bernard Kozina, predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Mostarskog sajma. 

"Tržište NR Kine u zadnjih deset do petnaest godina najinteresantnije je i najvažnije tržište za izvoz svim svjetskim zemljama proizvođačima vina, a prema nekim mišljenjima, cijelo 21. stoljeće bit će obilježeno tim trendom, iako treba naglasiti da i sama NR Kina značajno razvija vlastiti vinogradarsko vinarski sektor", komentirao je prije samo tri tjedna. 

Inače, zbog opasnosti od širenja zaraze, otkazano je i 7. savjetovanje uzgajivača konja u Lipiku koje se trebalo održati 18. ožujka.


Tagovi

Otkazan sajam Međunarodni sajam gospodarstva Mostarski sajam Korona virus Mjere predostrožnosti Otkazano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]