Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HeadOnEast Tvrđa
  • 29.09.2020. 10:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Osječka Tvrđa uz mirise i zvuke bogate tradicije: Posjetite HeadOnEast

Očekuje vas doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojni drugi prikazi gastro tradicije Slavonije i Baranje.

Foto: Jumpstory
  • 496
  • 110
  • 0

I ove godine barokna osječka Tvrđa od 2. do 4. listopada 2020. godine postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika Slavonije i Baranje. 

Kako najavljuju organizatori, posjetitelje očekuje bogat program u prekrasnom ambijentu uz odličnu glazbu, kroz desetak atraktivnih programa.

Mirisi pečenih kobasica, čvaraka, vina, rakije

Food bazzar okupit će slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda koji predstavljaju najbolje suvenire ovog kraja, dok će Street Food zona ponuditi najbolje od raznolike gastronomske ponude.

Doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojnih drugih prikaza gastro tradicije ovoga kraja, uz nezaobilazan zvuk tambure, priprema se u Labosu.

"Raj za vinoljupce i pivoljupce postat će stara pekara koja će ugostiti Vino.grad i Beercuz, gdje će sinergija podunavskih vina i craft piva potaknuti razuzdanost pred glavnom pozornicom ovogodišnjeg HeadOnEast-a, na kojoj će nastupati brojni poznati izvođači.

Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa priprema pregršt ludih ritmova i veliku dozu zabave. Drugo izdanje Kaleidoskopa - Festivala svjetla zabljesnut će barokne zgrade i osječkoj Tvrđi udahnuti potpuno novu vizuru", stoji u najavi. 

Zabava i za one najmlađe

Nadalje, klince i klinceze te njihove odrasle pratnje očekuju brojne radionice i igraonice uz bogat glazbeni program. Ponajveći kontinentalni dječji festival Zemlja bez granica u mini izdanju također gostuje, pod temom Hvatači snova. 

Nikako ne propustite i šetnju prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Manifestacija HeadOnEast istaknula bogatstvo i blještavilo Osijeka i Slavonije

"Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu“, poručuju iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Osim njih događaj organiziraju i Osječko-baranjska županija uz partnere Kulturni centar Osijek, Udruga Breza, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Kreativna agencija Adverta i SMART Counselling.


Tagovi

HeadOnEast Manifestacija Tvrđa Osijek In da Sofa Zemlja bez granica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.