Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan žena
  • 05.03.2022. 16:30

Okrugli stol "Žene u vinogradarsko-vinarskoj struci" povodom njihovog dana, 8. ožujka

Međunarodni dan žena ove će godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu obilježiti okrugli stol na temu "Žene u vinogradarsko – vinarskoj struci". Možete ga pratiti i putem Zoom-a.

Foto: Depositphotos/vin-kirill
  • 191
  • 23
  • 0

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Agronomski fakultet će u sklopu projekta "Novi početak za stare hrvatske sorte vinove loze" financiranog iz  Europskog fonda za regionalni razvoj organizirati okrugli stol na temu "Žene u vinogradarsko – vinarskoj struci".

To je prilika i poticaj progovoriti o položaju žena na tržištu rada u području vinogradarstva, vinarstva i vezanih djelatnosti. Kao i o preprekama zbog kojih unatoč sve većem udjelu žena s visokom naobrazbom i studentica koje uspjehom na studiju nadmašuju svoje muške kolege, još uvijek imamo značajno manje poduzetnica i žena na rukovodećim funkcijama te o tome kako društvo, ali i obitelj, mogu osnažiti žene da bolje iskoriste svoju kreativnost, znanje i vještine.

U raspravi će sudjelovati dobro poznata, ali i nova ženska lica koja su svojim djelovanjem obogatila hrvatsku vinsku scenu. Tako će se moći čuti inspirativne karijerne priče Lucije Kovačević, voditeljice vinograda vinarije Fervoina, Mare Miošić Greblički, vlasnice obrta za savjetovanje i analizu Enolog.

Svoju će priču predstaviti i Marija Mrgudić iz vinarije Bura-Mrgudić, zatim Katarina Peršurić, direktorica i enologinja tvrtke Pjenušci Peršurić, sommelierka i direktorica tvrtke Pupitres Jelena Šimić Valentić te enologinja vinarije Kutjevo Zrinka Vinković Jergović. Također, organizatorica promotivnih i edukativnih aktivnosti u vinogradarstvu i vinarstvu, Marija Vukelić, a sudjelovat će i druga poznata imena hrvatske vinogradarsko-vinarske scene.

Okrugli stol održat će se dana 8. ožujka 2022. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u velikoj vijećnici (VI. paviljon) s početkom u 11:00 sati.

Okrugli stol možete pratiti i putem aplikacije ZOOM registracijom na ovoj poveznici.


Tagovi

Okrugli stol Dan žena Agronomski fakultet Žene Vinogradarstvo Vinarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/