Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatsko sjeme
  • 26.05.2021. 10:05

Okrugli stol: Kako hrvatska industrija vidi novi Zakon o sjemenu

Gospodarsko strukovna udruga za sjemenarstvo "Hrvatsko sjeme" najavila je okrugli stol koji će se održati online.

Foto: Maja Celing Celić
  • 108
  • 80
  • 0

Okrugli stol "Zakon o sjemenu – Kako ga vidi “hrvatska industrija sjemena", održat će se u petak, 28. svibnja, najavili su organizatori “Hrvatsko sjeme”, gospodarsko strukovna udruga za sjemenarstvo.

"Organiziramo ovaj skup želeći dati podršku donošenju novog Zakona i zakonskom okviru kakav je inicijalno i zamišljen. Smatramo da postavljeni okvir uistinu podupire nacionalni interes da se proizvodnji biljnog reprodukcijskog materijala dade dodatno osnaženje kako bi on bio siguran i dostupan poljoprivrednim proizvođačima na pravi način“, istaknuli su u priopćenju. 

Inače, ova udruga kroz tradiciju oplemenjivanja bilja i sjemenarstva koja je u organiziranoj formi duža od 140 godina, okuplja stručnjake koji posjeduju znanja i vještine skupljane desetljećima, postojeću infrastrukturu, a što sve skupa čini zajedništvo od preko 6.500 radnika koji izravno svake sezone rade u nekom od segmenata proizvodnje sjemena. 

Svake godine stvore vrijednost od preko 300.000.000 kuna u sjemenu, a koje za svoju poljoprivrednu proizvodnju koristi i posije više od 100.000 poljoprivrednih proizvođača u Hrvatskoj, ali i u preko 20 država u inozemstvu.

Na okruglom stolu sudjelovat će Kristijan Puškarić s temom "Važnost oplemenjivanja bilja i sjemenarstva – EU. Struktura, obim, vrijednost i budućnost hrvatske industrije sjemena“, dok će nam dr. sc. Luka Andrić objasniti zbog čega je oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo opstalo u Republici Hrvatskoj.

Također, sudjelovat će i predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a sve će se odvijati putem online platforme Microsoft Teams. 

Predviđeno trajanje je od 10:30 do 13:00 sati, a sastanku se možete pridružiti ovdje


Tagovi

Zakon o sjemenu Udruga Hrvatsko sjeme Okrugli stol


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.