Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2021.
  • 28.04.2021. 09:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Noćnjak 2021.: Tko su šampioni i dobitnici priznanja?

Ovogodišnja, 23. međunarodna manifestacija maslinara i uljara održava se u online izdanju, ali ima svoje šampione.

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 858
  • 129
  • 0

Iako ove godine online, 23. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2021. ima svoje šampione. 

U konkurenciji 198 otvorenih ulja, koliko ih je ukupno pristiglo, šampionsku je titulu za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti titulu odnio OPG Gojtan iz Brtonigle.

Priznanje za najbolje srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti dobio je Marko Krvavac iz Gabela (BIH), dok je za najbolje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti priznanje pripalo Valdi Matković iz Pagubice (Cerovlje). 

Ukupno 93 pakovina

Kada je riječ o pakovinama, na ocjenjivanje je dostavljeno ukupno 93 od čega 69 uzoraka iz Hrvatske, a 24 iz inozemstva.

Proglašena su dva šampiona. Za kvalitetu pakovine ekološkog ekstra djevičanskog maslinovog ulja Vetta, sljubljenih sorti titulu je odnio OPG Dean Fabijančić (Buzet), a za izgled pakovine maslinovog ulja nagrađen je OPG Plenković (Stari Grad, otok Hvar). 

Priznanje za najbolje monosortno ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino pripalo je OPG-u Vina i ulja "San Zvanini" (Oprtalj), najbolje višesortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Grand Selection, sljubljenih sorti ima Monte Rosso d.o.o. iz Savudrije, a najbolji ekološki proizvod ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje Gold Lisjak iz Slovenije. 

Za najbolji Hrvatski otočni proizvod ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte levantinka priznanje je pripalo Obitelji Bernardina Peroš (Gdinj, otok Hvar). 

Proizvodi od maslina 

Što se tiče proizvoda od maslina, na ocjenjivanje je dostavljeno ukupno 44, od čega 16 kozmetičkih proizvoda, 15 prehrambenih proizvoda i 13 proizvoda od drva.

Najbolji proizvod od maslinova drva ima Stolni set od drva masline "Oliver" (Supetar, otok Brač). 

Titulu najboljeg prehrambenog proizvoda s maslinovim uljem dobila je Vilma slastice d.o.o. sa svojom Hrvatska u čokoladi - s maslinovim uljem, dok je najbolji kozmetički proizvod Olive garden massage oil tvrtke Lisjak d.o.o. iz Slovenije. 

Inače, u segmentu natjecateljskog dijela programa Noćnjaka zaprimljeno je ukupno 335 uzoraka maslinovih ulja i proizvoda od masline, od čega 291 uzorak maslinovih ulja i 44 uzorka proizvoda od masline.

Sve dobitnike možete pronaći u dokumentima ispod teksta, a otvorenje pogledati u videu: 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak 2021. Otvorena ulja Pakovine Proizvodi od maslina Šampioni


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]