• Naj slanina
  • 03.04.2020. 13:40
  • Osječko-baranjska, Karanac

Ni pandemija nije zaustavila izbor Princeze pušnice, ove godine virtualan

Princeze, pod time mislimo na slanine su se pripremale cijelu godinu i nije u redu da ostanu doma, poručuju iz Turističke zajednice Baranje i udruge Čuvari starih zanata.

Foto: Facebook/ Visit Baranja
  • 1.090
  • 83
  • 0

Bez obzira na ludnicu oko koronavirusa udruga Čuvari starih zanata i Turistička zajednica Baranje i ove godine organiziraju izbor Princeze pušnice. Doduše, virtualni. 

“Princeze, pod time mislimo na slanine su se pripremale cijelu godinu i nije u redu da ostanu doma”, poručuju iz Turističke zajednice.

Mislite li da je vaša slanina najveća, najteža, najmasnija i najslasnija, postupak je sljedeći: pošaljite njezinu fotografiju na vagi uz sliku dnevnih novina od subote (4. travnja) ili nedjelje (5. travnja) kao dokaz da je princeza ovogodišnja. Fotografije pošaljite u nedjelju 5. travnja, od 8 do 12 sati na e-mail: [email protected] ili na Viber Vladimira Škrobe - Baje na broj 098/652-900.

Prva tri mjesta osvajaju vrijedne nagrade:

  1. Mjesto: vikend u Baranji za 2 osobe (naravno nakon pandemije )
  2. Mjesto: poklon paket suhomesnatih baranjskih proizvoda
  3. Mjesto: paket baranjskih vina (vinarije Szabo i Svijetli dvori)

Prošle godine princeza je bila teška 195kg

Podsjećamo, princeza pušnice prošle je godine natukla čak 195 kilograma i uvjerljivo postala najvećom ikad proizvedenom slaninom u Slavoniji i Baranji!

Princeza pušnice "natukla" 195 kilograma - Đuro dao najveću slaninu ikad!

U konkurenciji šest velikih slanina, apsolutno je iskočila slanina Kumova iz Valpova, kako su se proizvođači nazvali. Slanina rekorderka nekoć je bio bravac Đuro koji je imao 720 grama kada se oprasio (i bio petnaesto prase!), a 495 kilograma kada je skončao. 


Tagovi

Princeza pušnice Slanina Čuvari starih zanata Turistička zajednica Baranje


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrt je za mene sloboda! Vrt mi je učionica i utočište, teretana i radiona. Vrtlarenje smatram prijek... Pročitaj cijelu bilješku »