Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko oračko natjecanje
  • 15.09.2016. 19:00

Najbolji orači: Višak odličan, Škoti još bolji!

Saša Višak nastupio na 63. svjetskom natjecanju u oranju te osvojio 21. mjesto od ukupno 28 natjecatelja u kategoriji pluga ravnjaka.

Foto: Ivica Prpić
  • 13.348
  • 668
  • 0

Saša Višak nastupio je na 63. svjetskom natjecanju u oranju te osvojio 21. mjesto od ukupno 28 natjecatelja u kategoriji pluga ravnjaka.

Natjecanje je održano od 10. do 11. rujna u Crockey Hillu u blizinu Yorka u Engleskoj, a pored Saše Viška, iz Republike Hrvatske nastupio je i Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske županije u kategoriji pluga premetnjaka.

Odlazak Saše Viška na svjetsko natjecanje financirala je Koprivničko-križevačka županija koja je ujedno i nabavila plug ravnjak, ali i plug premetnjak kako bi orači postizali što bolje rezultate.

Bitno je i istaknuti kako će Saša Višak i sljedeće godine nastupiti na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se održati u Keniji, a nastup je ostvario pobjedom na 14. državnom natjecanju u oranju održanom u Velikoj Gorici.

Najbolji orači 63. svjetskog natjecanja su ipak bili Škoti, otac i sin Andrew B. Mitchel koji su u obje kategorije: oranju plugom ravnjakom i premetnjakom osvojili najviše bodova.

Foto: Ivica Prpić


Tagovi

Svjetsko oračko natjecanje Višak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."