Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinistra
  • 04.05.2022. 10:30
  • Istarska, Poreč

Mit o malvaziji na Vinistri - valoriziranje i brendiranje svih vina koja nose ovo ime

Ljubitelji vina ovog vikenda sele u Poreč gdje će se održati i predstavljanje europskog projekta The Malvasia Myth.

Foto: Danilo Dragosavac/Arhiva Vinistra
  • 112
  • 51
  • 0

Najveća i najstarija regionalna izložba vina Vinistra vraća se u porečku dvoranu Žatika.

Na 3.500 četvornih metara, od 6. do 6. svibnja, izlaže više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. "Interes izlagača nikad nije bio veći. Nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima", kažu organizatori.

Predstavljanje europskog projekta The Malvasia Myth i masterclass s vinima iz projekta, vođena degustacija svjetskih malvazija, Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci, tek je mali dio bogatog stručnog programa koji vas ovog vikenda očekuje u Poreču.

"Na ovogodišnjem izdanju Vinistre sudjelovat će i međunarodni partneri na projektu The Malvasia Myth čiji je cilj valoriziranje i brendiranje svih vina koja se danas nazivaju imenom Malvazija, odnosno promocija njihovih područja i proizvođača", pojašnjava Ivan Marić, direktor Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Kaže da će LAG "Središnja Istra" kao partner na ovom projektu u suradnji s Udrugom Vinistra ugostit će predstavnike partnera iz Grčke i Italije te ih upoznati s područjem, specifičnostima, razvojem i značajem malvazija u Istarskoj županiji.

Ususret Vinistri: Kozlovićeva Santa Lucia iz 2018. najbolja malvazija na svijetu

"Partneri će ujedno na zajedničkom štandu predstaviti svoja vina te će tako posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte", otkrio je Marić.

Naime, po prvi put bit će postavljen i štand posvećen ocjenjivanju Svijet malvazija. Upravo će se na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom.

Cijene ulaznica

Cijena ulaznice je 150 kuna, uz još 50 kuna povratne kaucije za staklenu čašu. Ulaznica uključuje narukvicu i vaučer u vrijednosti od 30 kuna kojeg možete iskoristiti u pop-up Vinistrinoj vinoteci u sklopu dvorane Žatika. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 350 kuna, a uz nju ćete dobiti vaučer u vrijednosti 90 kuna.

U petak je izložba otvorena od 13 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati, napominju organizatori. 


Tagovi

Vinistra Izložba vina Ivan Marić Cijene ulaznica Program


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!