• Kongres o turizmu
  • 12.08.2016. 13:30

Međunarodni kongres eko i održivog turizma

Neodoljiva Hrvatska vas poziva na 2. Kongres eko i održivog turizma s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati 15. i 16.12.2016. godine u Zagrebu.

Foto: fjaka/pixabay.com
  • 1.838
  • 197
  • 0

Neodoljiva Hrvatska vas poziva na 2. Kongres eko i održivog turizma s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres će se održati 15. i 16.12.2016. godine u Zagrebu u Hotelu Palace, dvorana Zrinjevac.

Strategija održivog razvitka Republike Hrvatske usvojena 2009. godine od Hrvatskog sabora navodi viziju budućeg razvoja i života u Hrvatskoj, važnost ekološkog turizma.

Rijetko gdje u turizmu se susreće takva potreba za skupom, fuzijom znanja i timskim djelovanjem u kojem svaki dionik ima ravnopravno mjesto i društvenu korisnost. Kongres povezuje zainteresirane pojedince, tvrtke, udruge, institucije i javni sektor na svim razinama radi zajedničkog cilja - društveno odgovornog poslovanja kao temelja održivog razvoja društva.

Cilj kongresa je provođenje principa održivog razvoja, razvoj turističkih djelatnosti i lokalnih zajednica kao posebno ekološki vrijednih turističkih destinacija.

Program kongresa potencira vrednovanje ekoloških vrijednosti Hrvatske temeljenih na tradicijsko-kulturnim obilježjima, uz očuvanje nacionalnih prirodnih dobara i uvjeta za razvoj zdravog turističkog proizvoda. Stvara visoku razinu građanske odgovornosti, svijesti, te razvija estetsku i urbanu kulturu u promišljanju održivog turizma kao pretpostavke za pozitivan dojam posjetitelja o Hrvatskoj kao posebno privlačnoj destinaciji.

Foto: fjaka/pixabay.com


Tagovi

Kongres Neodoljiva Hrvatska Eko Turizam Povezivanje Društveno odgovorno poslovanje


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako je lijepo i mirisno nakon kiše. Sve buja i raste