Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani jabuke
  • 17.10.2019. 12:00
  • Krapinsko-zagorska, Desinić

Jabučjak, kompot i jabuke u šlafroku na 7. Danima jabuka u Desiniću

Danima jabuka u Desiniću obilježava se i Svjetski dan jabuka.

Foto: Facebook/Visit Kumrovec, Desinić, Zagorska sela
  • 533
  • 52
  • 0

Već 7. Dani jabuka uz izložbu starih sorata jabuka i Desinića i okolice, održat će se u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću od 18. do 20. listopada.

"Jabuka je kraljica voća, a listopad je savršeno vrijeme za uživanje u različitim sortama jabuka dozrelih na pitomim brežuljcima desinićkog kraja i okolice. Prekrasan Dvor Veliki Tabor u Desiniću bit će ispunjen mirisima svježih jabuka, ali i jela naših djetinjstva kao što je jabučjak. U sklopu manifestacije Dani jabuka u Desiniću, organizira se: izložba starih sorti jabuka, edukativne radionice, glazbeni program, izbor najbolje slastice, igraonica za djecu i prigodna eno-gastronomska ponuda. Danima jabuka u Desiniću obilježava se i Svjetski dan jabuka", najavljuju organizatori. 

U sklopu Dana jabuke održat će se i predavanje Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede i JZ Kozjanskog parka na temu: 

  • Biološka raznolikost i travnjaci velike prirodne vrijednosti (Georg Gal, dipl.ing.agr.)
  • Stare sorte voća (Georg Gal, dipl.ing.agr.)
  • Bobičasto voće (Nenad Ocić, dipl.ing.agr.)
  • Korisne ptice u voćnjaku (Dušan Klenovšak, biolog) 

Uz bogat program, moći će se kušati delciije od jabuka - jabučjak, kompot od jabuka, jabuke u šlafroku, ali i domaći proizvodi seoskih turizama. Turistička zajednica područja Kumrovec, i Zagorska sela nagradit će najbolje uređeni štand, najbolji novi kolač od jabuka i najbolji tradicionalni kolač od jabuka. 


Tagovi

Dani jabuka Desinić Jabučjak Kraljiva voća Svjetski dan jabuka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]