Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 08.12.2022. 18:45
  • Bruxelles, Belgija

Izabrani najbolji mladi europski poljoprivrednici, Hrvatsku predstavljao Ilija Jurić

Za titulu najboljeg natjecalo se u tri kategorije; najbolji digitalni projekt, najotporniji i najbolji projekt unaprjeđenja ruralnih područja.

Foto: Ured S. Glavak
  • 678
  • 77
  • 0

Europski kongres te Izbor za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika, na kojem je Hrvatsku predstavljao Ilija Jurić, održan je jučer u Bruxellesu. 

U konkurenciji iz 16 država članica Europske unije, nagrada za najbolji digitalni projekt otišla je u ruke Alina Luculeasae iz Rumunjske, kao najbolji projekt otpornosti izabran je projekt Simona Kaiblingera iz Austrije, a prvo mjesto za najbolji projekt unaprjeđenja ruralnih područja osvojila je Desislava Kaburova iz Bugarske.

"Drago mi je što sam prepoznat kao najbolji u Hrvatskoj, a posjet Bruxellesu i sudjelovanje na Europskom kongresu prilika je za umrežavanje i razmjenu iskustva s mladim poljoprivrednicima diljem Europe", rekao je Jurić koji se predstavio uzgojem presadnica, jestivog cvijeća, mikropovrća i egzotičnog bilja za ljudsku prehranu..

Naglasio je da nastavlja sa širenjem poslovanja jer vjeruje da interesa ima. "Nadam se da će ovo potaknuti i druge mlade da se prihvate rada u poljoprivredi“, poručio je. 

Hrvatski predstavnici u Bruxellesu 

Da je Ilija pravi primjer kako ljubav prema poljoprivredi i inovativnost u poslovanju mogu dovesti do velikih rezultata. istaknula je eurozastupnica Sunčana Glavak, ambasadorica Europske pučke stranke za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj.

"Iako po struci radiolog, prije pet godina je ušao u svijet poljoprivrede. Vjerujem da će njegov uspjeh i uvažavanje njegova rada na hrvatskoj i europskoj razini potaknuti mlade da se odvaže na nešto novo i drugačije jer poljoprivreda je poziv, a ne posao, rekla je eurozastupnica.

U Bruxellesu su bili i finalisti izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika i najuzorniju hrvatsku seosku ženu, predvođeni Jurićem i Antonijom Mrzlić Budak.

Kongres u organizaciji Europske pučke stranke (EPP), Konfederacije poljoprivrednika Portugala (CAP) i Agrarne udruge mladih poljoprivrednika (ASAJA) okupio je više od 2.000 sudionika. 


Tagovi

Najbolji mladi poljoprivrednik Izbor za najboljeg EU mladi poljoprivrednik Ilija Jurić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zafrigana juha, jelo iz djetinjstva ❤️