Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 25.09.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

HeadOnEast: Krenite u neotkrivenu Slavoniju i uživajte u vrhunskoj hrani, vinu i glazbi

Krenite u neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. 

Foto: Agroklub
  • 498
  • 101
  • 0

Ljeto je polako nestalo, ali ne i želja za odmorom, užitkom, bijegom… Razmišljate o destinacijama koje pružaju užitak u svako godišnje doba? O šarmantnoj Toskani ili tajanstvenoj Transilvaniji? Vuče vas okus gastronomskih delicija čuvene francuske i talijanske kuhinje ili razmišljate o kulturnom uzdizanju u Beču? Dvojite između adrenalinskog provoda ili romantičnog vikenda? Gdje krenuti? Gdje možete naći sve to - i puno više?

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. 

Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija. 

Tri dana vrhunskog užitka

Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, u baroknoj osječkoj Tvrđi priprema se za vas! Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. Stoga, uživajte u punom smislu te riječi u najboljem od Slavonije.

Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom.

HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure. 

Oživjet će i cabaret

HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja. Sve dane upotpunit će vrhunski glazbeni doživljaj na dva glavna stage-a gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio… Bit će tu i Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi … U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret…

Dani hrvatskog turizma: upoznavanje najboljeg od ponude u svih pet slavonskih županija

Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena. 
Najvažnije, na HeadOnEast-u dočekat će vas dobra atmosfera koju će kreirati Slavonci, dobri, dragi i topli ljudi, najbolji domaćini! 

Dok se pakirate, za više informacija zapratite Facebook stranicu Visit Slavonija Baranja i Instagram profil visit.slavonija.baranja. HeadOnEast i doživite Slavoniju!


Tagovi

HeadOnEast Osječko-baranjska županija Gastro dvoboj Domaća hrana Specijaliteti Večer vina


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]