Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskog turizma
  • 12.09.2019. 09:00

Dani hrvatskog turizma: upoznavanje najboljeg od ponude u svih pet slavonskih županija

Kako bi dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma održat će se u Slavoniji.

Foto: Pixabay/croatiatipscom
  • 329
  • 29
  • 0

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 4. listopada 2019. godine u Slavoniji. 

"Kako bi dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ove smo godine odlučili upravo u njoj održati Dane hrvatskog turizma i domaćinima dati priliku da predstave raznovrsne turističke proizvode dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program koji smo zajednički pripremili svi sudionici ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma upoznati ono najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma. 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pak, naglasio je da je cilj brojnim promotivnim aktivnostima pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju koju krasi bogata i raznolika ponuda. "U tom smislu do posebnog izražaja dolazi Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda, a dvoznamenkasti rast turističkog prometa ostvaren na kontinentu u ovoj turističkoj godini dokazuje da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja“, naglasio je Stančić.

"Slavonija je spoj bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. Brendiranjem destinacije možemo ojačati lokalnu ekonomiju. Poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima, i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova. Temelj takvoga uspjeha su naravno ljudi, zbog kojih naši gosti odlaze sa smiješkom i rado nam se vraćaju, stoga ćemo i ove godine nagraditi najbolje od njih,“ rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

DHT svake godine okuplja više od 1.000 sudionika, a ove godine organizatori su pripremili brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje. Također, u sklopu DHT-a održat će se okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Kao vrhunac ovoga događanja, kroz dvije večeri dodijelit će se priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, odnosno destinacijama i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj.

Program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezane uz prijave možete pronaći ovdje. Online prijave su dostupne do 29. rujna 2019. godine., zaključuje se u priopćenju. 

Detaljni raspored događanja pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Dani hrvatskog turizma Slavonija Gari Capelli Kristjan Stančić Luka Burilović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić