• EIMA International
  • 09.11.2018. 18:00

EIMA: Poljomehanizacija na 340.000 m² za 285.000 posjetitelja

Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije EIMA International održava se od 7. do 11. studenog u Bologni u Italiji.

Foto: Facebook/Eima International
  • 633
  • 58
  • 0

EIMA International jedan je od najvećih međunarodnih sajmova poljomehanizacije, a obuhvaća izložbu poljoprivrednih i vrtlarskih strojeva i opreme. Tradicionalno se održava svake dvije godine u studenom, u Bologni u Italiji. 

Ovogodišnji 43. EIMA International za posjetitelje je otvoren od 7. do 11. studenog. Organizatori sajma očekuju rekordne brojke. Naime, na ovaj sajam dolazi više od 2.000 proizvođača iz 50 zemalja svijeta s više od 50.000 modela poljoprivredne mehanizacije i tehnoloških uređaja. 

Sajamski prostor zauzima oko 340.000 m², a očekuje se i više od 285.000 posjetitelja iz 150 zemalja koliko ih je bilo na posljednjem EIMA International sajmu. 

Erkapić: Hrvatski proizvođači poljoprivredne mehanizacije izvoze preko 70% svoje proizvodnje!

Tehnološki noviteti podijeljeni su u 14 specijaliziranih sektora te će biti smješteni u 6 posebnih salona. 

Značajan je dolazak izlagača s mehanizacijom za navodnjavanje i upravljanje vodnim resursima povodom čega je postavljen Salon Idrotech. Massimo Goldoni, izvršni direktor kompanije FederUnacoma Surl koja je organizator sajma, još je najavljujući ovu manifestaciju istaknuo kako se radi o strateškom sektoru koji prati razvijanje klimatskih promjena koje su vrlo nepovoljne za vodoopskrbu. "Vodoopskrba predstavlja sve značajniju varijablu s velikim utjecajem na poljoprivrednu proizvodnju i njome se mora upravljati pomoću preciznih tehnologija i sustava", naglasio je Goldoni. 

Kolika je važnost mehanizacije za navodnjavanje pokazuje činjenica da je njihova proizvodnja u Italiji porasla za 15%, a njihov izvoz u tom sektoru porastao je za 8%. 

Mali dio izloženih modela poljomehanizacije i opreme pogledajte u galeriji ispod članka


Fotoprilog


Tagovi

EIMA International Poljomehanizacija Sajam Bologna Navodnjavanje


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ideje za alat. Paleta i mašta ;)