Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA
  • 09.11.2018. 12:00

Erkapić: Hrvatski proizvođači poljoprivredne mehanizacije izvoze preko 70% svoje proizvodnje!

Na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2018 u Bologni, predstavljaju se i hrvatske tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije, članice Klastera poljomehanizacije d.o.o.

Foto: HGK
  • 373
  • 84
  • 0

Hrvatski proizvođači poljoprivredne mehanizacije i ove se godine predstavljaju na sajmu EIMA u Bologni. Naime, Hrvatska gospodarska komora i ove je godine organizirala zajedničko predstavljanje hrvatskih izlagača na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2018, koji se od 7. do 11. studenoga održava u Bologni, Italija. Predstavljanje je i ove godine organizirano u suradnji s Klasterom poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka koji okuplja ključne proizvođače poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj, priopćila je HGK. 

Na zajedničkom izložbenom prostoru od 95 m² svoje proizvode predstavile su hrvatske tvrtke Hittner d. o. o. iz Bjelovara, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora i kosilica, Megametal d. o. o. iz Nedelišća, proizvođač traktorskih priključaka, Klaster poljomehanizacije d. o. o. putem kataloga svih proizvođača koje okuplja, POD d. o. o. iz Dežanovca, proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve, i Hidraulika Kutina d. d. iz Kutine, proizvođač hidrauličnih dijelova. Sve tvrtke članice su Klastera poljomehanizacije d. o. o. s kojim HGK ima dugogodišnju suradnju na zajedničkoj promidžbi poljoprivredne mehanizacije.

Hrvatski proizvođači prepoznatljivi na stranim tržištima 

"Kontinuiranim izlaganjem tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije postale su prepoznate na stranim tržištima. Sajam EIMA pruža mogućnost predstavljanja proizvoda hrvatske poljoprivredne mehanizacije tržištu Italije, šire mediteranske regije kao i tržištu zemalja sjeverne Afrike, koje gravitira ovome sajmu," rekla je Gordana Ribarić iz Sektora za industriju HGK, napomenuvši da je tijekom trajanja sajma održano niz sastanaka s predstavnicima inozemnih udruženja poljoprivredne mehanizacije iz Italije (Federunacoma), Turske (Tarmakbir) i s predstavnicima sajma poljoprivredne mehanizacije Sima iz Francuske i Agrosalon iz Rusije.

Zahvaljujući nastupima na inozemnim sajmovima tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije sada izvoze preko 70% svoje proizvodnje i ovaj udio se i dalje povećava, kaže Željko Erkapić. 

Direktor Klastera poljomehanizacije d. o .o. iz Osijeka Željko Erkapić naglasio je da su sajmovi i dalje nezamjenjiv kanal i način za prodaju poljoprivredne mehanizacije. "To je oprema koju nije lako prodati drugim načinom. Radi se o proizvodima koje potencijalni kupac ili zastupnik mora moći fizički vidjeti. Zahvaljujući nastupima na inozemnim sajmovima tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije sada izvoze preko 70% svoje proizvodnje i ovaj udio se i dalje povećava," rekao je Erkapić.

Pripremaju se i za Agrotechnicu u Hannoveru 

Sajam EIMA, objašnjavaju iz HGK, bienalnoga je karaktera i iza sajma Agritechnica u Hannoveru drugi je europski sajam poljoprivredne mehanizacije po važnosti i veličini, naročito značajan za europsko južno područje Mediterana i zemlje sjeverne Afrike. Na prethodno održanom sajmu 2016. godine sudjelovalo je 1.795 izlagača iz 45 zemalja, a sajam je obišao tada rekordni broj od više od 284.849 posjetitelja iz 130 zemalja. Organizatori predviđaju da će ovogodišnje izdanje premašiti sve dosadašnje brojke. Sajam prati čitav niz popratnih događaja, konferencija, seminara i radionica. Veliki interes na sajmu pokazan je za EIMA Campus namijenjenim studentima i EIMA Digital gdje se predstavljaju suvremene tehnologije 4.0 za mehanizaciju (dronovi, GPS, senzori, vremenske CPU stanice, itd.).

U organizaciji HGK ovo je četvrto zajedničko predstavljanje hrvatskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije na sajmu EIMA te ukupno dvanaesto zajedničko sudjelovanje proizvođača poljoprivredne mehanizacije u organizaciji HGK i Klastera. Do sada su se proizvođači poljoprivredne mehanizacije predstavili na sajmovima u Meknesu, Aradu, Moskvi, Alžiru i Hannoveru. Članice HGK u suradnji s Klasterom poljomehanizacije d. o. o., Osijek već planiraju daljnje aktivnosti promidžbe i za sljedeću godinu na sajmu Agritechnika u Hannoveru, koji će se održati od 10. do 16. studenoga 2019. godine, zaključuje se u priopćenju HGK.


Izvori

Hrvatska gospodarska komora HGK


Tagovi

Klaster poljoprivredne mehanizacije Hrvatski proizvođači HGK Željko Erkapić EIMA


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Za koga ćete glasati na Parlamentarnim izborima u srijedu, 17. travnja?

587


Glasova: 33

Agrarna stranka 5,6%

Glasova: 83

Domovinski pokret i partneri 14,1%

Glasova: 161

HDZ i partneri 27,4%

Glasova: 5

Javno dobro 0,9%

Glasova: 33

Most i partneri 5,6%

Glasova: 39

Možemo 6,6%

Glasova: 21

Odlučnost i pravednost 3,6%

Glasova: 16

Republika i partneri 2,7%

Glasova: 7

Socijaldemokrati i partneri 1,2%

Glasova: 127

SDP i partneri 21,6%

Glasova: 62

Nitko od navedenih 10,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo