Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eno-gastro manifestacija
  • 03.11.2021. 10:30
  • Karlovačka, Vivodina, Ozalj

Dva termina eno-gastro manifestacije Vivodina Wine and Walk

Sudionici će imati priliku posjetiti ukupno osam domaćih vinarija dok će njihova šetnja vivodinskim krajem trajati čak sedam sati na ruti dugoj devet kilometara.

Foto: Depositphotos/xbrchx
  • 253
  • 52
  • 0

Svi ljubitelji kušanja izvrsnih vina domaćih vinara u studenom će doći na svoje jer najavljena je omiljena eno-gastro manifestacija Vivodina Wine and Walk.

U potpunosti posvećena lokalnoj enogastronomiji, ova jedinstvena manifestacija održat će se 6. i 13. studenog ove godine u vivodinskom kraju koje je sa svojih 26 sela i zaselaka u sklopu Karlovačke županije, od davnina poznato po uzgoju vinove loze.

Sudionici će tako imati priliku posjetiti ukupno osam domaćih vinarija dok će njihova šetnja ovim krajem trajati čak sedam sati na ruti dugoj devet kilometara.

"U svakoj vinariji, uz ljubaznu dobrodošlicu domaćina, kušat će se probrana vina i otkrivati tajne vivodinskog vinarstva. Svaki sudionik dobit će svoj start paket unutar kojeg se nalazi i prigodna čaša koja se čitavo vrijeme nosi oko vrata te ona ostaje lijep poklon za uspomenu", ističu organizatori AK Maraton 2000, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj. 

Uz vino domaća, lokalna hrana

Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta ovog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Renomirani vinari posjetiteljima će ponuditi čitavu paletu okusa vina, a predviđeno je i kušanje domaće, lokalne hrane u vinarijama. Organizatori zbog toga očekuju kako će još jednom okupiti posjetitelje iz cijele Hrvatske koji će kroz sljubljivanje vina i rekreacije upoznati ovaj vinogradarski kraj.

"Neće nedostajati ni zabave, a diljem rute predviđena su brojna iznenađenja", najavljuju. 

Čitava paleta okusa vina i domaće hrane (foto: Facebook/ Vivodina Wine and Walk)

Broj sudionika je ograničen na 210 osoba po danu koje će se rutom kretati u grupama po 30 veselih sudionika, a organizatori poručuju kako su svi pozvani i dobrodošli na najveseliji vikend u godini na Vivodini. 

Startni paketi uključuju staklenu personaliziranu čašu, startni broj za besplatne konzumacije vina, kartu s označenim okrepnim stanicama, bonove za ručak i okrjepu na vinskim postajama, bocu vode te vođeni obilazak od strane stručnih vodiča.

Prijave za sudjelovanje kao i više informacija o događaju možete pronaći ovdje


Tagovi

Vivodina Wine and Walk Vino Lokalna hrana Park prirode Žumberak


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]