Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarska manifestacija
  • 26.01.2017. 19:00

Drugi Festival maslina u Zagrebu

U Zagrebu, točnije - Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, 4. i 5. veljače 2017. godine održat će se 2. Festival maslina.

Foto: pixabay.com
  • 1.101
  • 110
  • 0

U Zagrebu, točnije - Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma će se, 4. i 5. veljače 2017. godine, održati 2. Festival maslina.

Organizatori Festivala su udruga Zagrebački maslinarski institut i Savjetodavna služba, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Popularizacija masline i ulja

Najvažniji cilj ove izložbe je približiti građanima Grada Zagreba maslinu i proizvode od masline kroz prodajnu izložbu na kojoj će se predstaviti pojedinačni maslinari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz Istre, Primorja i Dalmacije sa svojim proizvodima, predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja, kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koja omogućuje prepoznavanje i razlikovanje dobrih od loših ulja, kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja, gastro program te program za djecu.

Program festivala nalazi se ispod teksta.

Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocjenjivačkog žirija za 140 pristiglih uzoraka maslinova ulja. Kemijsku analizu ulja je proveo Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, a senzorsku analizu certificirani članovi Udruge senzorskih analitičara Olea, Šibenik.

Program festivala nalazi se ispod teksta.

"Također smo organizirali EU kutak gdje će zainteresirani maslinari (i šire) moći dobiti informacije o poticajima i financiranju iz fondova Europske unije. Predstavljeni će biti i proizvodi i alati za maslinarstvo", kažu organizatori.

Darivat će se i stanice

I ove godine nastavljaju s vrijednom akcijom u suradnji sa Zakladom "Ana Rukavina" koja će za vrijeme trajanja Festivala održati akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

"Pozivamo sve posjetitelje i maslinare da se kratko zaustave uz štand Zaklade, i upoznaju s njenim radom te one starosti između 18 i 40 godina da se upišu u Registar te tako pomognu oboljelima diljem svijeta da nađu svog podudarnog darivatelja."

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Festival maslina Zagreb


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."