Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 21.04.2016. 12:30

Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini!

U sklopu 8. Dana vina, turizma i cikloturizma, 23.04.2016. godine održat će se 10. Sajam cvijeća i seoskog turizma uz čari mađarskih delicija u Dalj Planini.

Foto: Turistička zajednica Općine Erdut
  • 879
  • 38
  • 0

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni 8. Dani vina, turizma i cikloturizma. Događaj je to kojim se njeguje i promovira bogata poljoprivredna tradicija, kao i tradicija starih zanata.

Među brojnim događanjima, 23.04.2016. godine održat će se i tradicionalni 10. Sajam cvijeća i seoskog turizma uz čari mađarskih delicija u Dalj Planini. Sajam će se održati oko prostora društvenog doma, a početak sajma je u 10 sati.

Izložba, nastupi KUD-ova, biciklijada, samo su dio programa!

Organizatori vas pozivaju na otvorenje, nakon kojeg slijede nastupi kulturno-umjetničkih društava, kušanje mađarskih delicija, te izložba i prodaja tradicionalnih proizvoda (vina, rakije, meda, cvijeća, kolača, sira, suvenira).

Osim toga, ove godine organizira se biciklijada gdje možete uživati upijajući boje, mirise i zvukove vinsko turističke ceste erdutskog vinogorja, i Podunavski pješački put Mišino brdo-Aljmaš-Erdut. Početak hodačke ture je u 8 sati, a nakon Sv. Mise, tura nastavlja do Erduta gdje vas očekuje ručak te druženje i ples. Tijekom cijelog dana očekuje vas bogata ponuda jela restorana Stari Mlin. Dođite i doživite čarobno i mirisno proljeće u Dalj Planini!

Ocjenjivanje kvalitete vina u Hotelu Patria

Također, dana 23. travnja 2016. godine u Hotelu Patria u Belom Manastiru biti će održano ocjenjivanje kvalitete vina Osječko-baranjske županije u tri kategorije: bijelo vino, crno vino i graševina redovne berbe. Na ocjenjivanje je pristiglo ukupno 87 uzoraka i ona vina koja budu ocjenjena s 91 do 100 bodova dobivaju oznaku županijske kvalitete vina "Zlatni dukat". Predsjednica ocjenjivačke komisije je kao i svih ovih godina dr.sc. Ivana Apleza.

Diplome za ocijenjena vina biti će dodijeljena vinarima u četvrtak 5. svibnja 2016. godine u sklopu programa 8. Dana vina, turizma i ciklotruizma Osječko-baranjske županije.

Foto: Turistička zajednica Općine Erdut


Tagovi

Dani vina Turizma i cikloturizma Osječko-baranjska županija Sajam cvijeća Seoski turizam Dalj Planina Turistička zajednica Općine Erdut


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.