Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 08.04.2016. 11:30

Posjetite Dane vina, turizma i cikloturizma

8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, tradicionalna su manifestacija promocije turizma, etno i gastronomske ponude.

  • 997
  • 46
  • 0

Pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i ove je godine organizirana tradicionalna manifestacija promocije turizma, etno i gastronomske ponude kraja u kojem se održava - 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije.

Održavanjem Uskršnjeg gastro festa, manifestacija je počela prošlog vikenda u Đakovu, a nastavlja se 8. i 9. travnja u Piškorevcima koji će tada postati "centar svijeta". Program obuhvaća čitav spektar različitih aktivnosti, od sajma preko promotivno-prodajnih izložbi i radionica do nastupa KUD-ova i vokalnih skupina te Mate Bulića u petak navečer.

Sajam koji njeguje poljoprivrednu tradiciju

Đakovo Expo Zlatne ruke, odnosno 8. Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva je središnji događaj, čije će svečano otvaranje, uz nazočnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića i župana Vladimira Šišljagića, biti 9. travnja u 11 sati na Sajmištu u Piškorevcima.

Održavanjem Uskršnjeg gastro festa, manifestacija je počela prošlog vikenda u Đakovu, a nastavlja se 8. i 9. travnja u Piškorevcima koji će tada postati "centar svijeta".

Posjetiteljima će biti ponuđene mnoge izložbe i prodaja domaćih proizvoda, promocija vina i vinskih cesta, edukativne i tradicijske radionice, predstavljanje učeničkih zadruga, festival čokolade, zabavni i kulturno-umjetnički program. Bit će to sajam kojim se njeguje i promovira bogata poljoprivredna tradicija, kao i tradicija starih zanata Đakova i Đakovštine, a okupljanjem malih poduzetnika i razmjenom znanja i iskustava želi se dati impuls gospodarskom razvoju ovog kraja. Inače, u sklopu ove manifestacije ugostiteljski objekti Grada Đakova u razdoblju od 1. do 10. travnja nudit će vina s područja Osječko-baranjske županije prema promotivnim cijenama.

Dani vina i turizma pridonose razvoju ruralnog prostora

Dani vina i turizma nastavljaju se 9. i 10. travnja održavanjem edukacije za cikloturizam u Dalju te 16. travnja cjelodnevnom manifestacijom Dani vina i turizma u Belom Manastiru. Slijede Sajam SALORI u Osijeku od 15. do 17. travnja, 23. travnja Sajam cvijeća u Dalj Planini, 23. travnja cjelodnevni program Dani vina i turizma u Našicama te navečer koncert Hanke Paldum, Wine tour večer u Belišću 30. travnja, a 7. svibnja Sajam antikviteta, vinske ulice i navečer Večer vina i umjetnosti u Osijeku.

"Osječko-baranjska županija svoj gospodarski razvoj vidi i u snažnom razvoju ruralnog prostora, a različiti oblici turizma su pokretač tog razvoja. Posebno mjesto ima vinski turizam, što dokazuju 12 proglašenih vinskih cesta, veliki broj manjih proizvođača s kvalitetnim vinima te potencijal da u narednim godinama oko 50 % hrvatske proizvodnje vina bude s područja naše Županije. Na to se nadovezuje razvoj lovnog turizma i cikloturizma, očuvana tradicija i kulturna baštine, autohtona jela, manifestacije koje pokazuju bogatstvo običaja, nošnji i folklora, kao i poljoprivredni proizvodi seljačkih domaćinstava proizvedenih na tradicionalni način. U prezentaciji i promociji naših potencijala i ponude, OPG-a, obrta, tvrtki i svih drugih osoba koje žele razvijati ovaj kraj i svoj dom u njemu posebno mjesto ima manifestacija Dani vina i turizma", ističe župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.

Tradicionalno ocjenjivanje vina

U sklopu 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije održat će se i tradicionalno ocjenjivanje vina. Prikupljanje uzoraka je predviđeno za 19. i 20. travnja 2016. godine u uredima Savjetodavne službe i to u Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu o Našicama. Više saznajte na linku u nastavku:

Prijave se za županijsko ocjenjivanje vina

Detaljan program 8. Dana vina, turizma cikloturizma u Piškorevcima možete pogledati u dokumentima koji se nalaze ispod članka, a niže možete pogledati Google mapu sa svim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji u kojim se održava ova manifestacija.


Dokumenti


Tagovi

Dani vina Turizma i cikoloturizma Osječko-baranjska županija Đakovo Expo Zlatne ruke Tomislav Tolušić Vladimir Šišlljagić


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]