Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinovo ulje
  • 11.11.2021. 08:40
  • Istarska, Vodnjan

Covid-19 otkazao 16. Dane mladog maslinovog ulja

Okrugli stol "Otpadanje plodova masline" koji se trebao održati u sklopu manifestacija bit će online, u planiranom terminu.

Foto: Vedran Stapić
  • 112
  • 24
  • 0

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazani su 16. Dani mladog maslinovog ulja, obavijestili su iz Grada Vodnjana.

"Uložili smo veliki trud i iza nas je ogroman rad cijelog tima koji brine o organizaciji, ali sigurnost i zdravlje izlagača, naših sugrađana i svih posjetitelja mora nam biti na prvom mjestu“, izjavio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Podsjetimo, ovogodišnja manifestacija trebala se održati od 19. do 21. studenog, a fokus je trebao biti na lokalnim maslinarima te njihovim proizvodima.

Okrugli stol "Otpadanje plodova masline"

Ipak, najavljuju, okrugli stol "Otpadanje plodova masline" koji se trebao održati u sklopu manifestacija bit će online, u planiranom terminu, u petak 19. studeni u 14 sati.

Uvodna izlaganja održat će stručnjaci Centra za Zaštitu Bilja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu na temu biologije i pojave patule i mramorirane stjenice kao novih uzročnika otpadanja. Nadalje, svoja lokalna iskustva izložit će Edi Družetić, a iskustva slovenske Istre dr. Maja Podgornik s Instituta za maslinarstvo Znanstveno-istraživačkog centra u Kopru.

Detaljni podaci o pristupanju bit će objavljeni na web stranicama Grada Vodnjana-Dignano i Udruge Agroturist Vodnjan-Dignano.

"Iskreno se nadam da će iduće godine epidemiološka situacija biti povoljnija te da ćemo moći uživati u novom, još boljem izdanju Dana mladog maslinovog ulja“, poručio je Pastrovicchio.


Tagovi

Dani mladog maslinovog ulja Covid-19 Edi Pastrovicchio Okrugli stol Edi Družetić Dr. Maja Podgornik


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]